25. mar. 2024 o 05:30
jž, Koktejl

Princezná Kate má rakovinu, smutný odkaz Zlatice Puškárovej: Každá milujúca mama chce...

placeholder
Zlatica Puškárová adresovala princeznej Kate povzbudzujúce slová.
Zdroj: Instagram/zlaticapuskarova, TASR/AP

Princeznú Kate považuje za jednu z najinšpiratívnejších žien súčasnosti.

Domáce promi
25. mar. 2024 o 05:30
Princezná Kate má rakovinu, smutný odkaz Zlatice Puškárovej: Každá milujúca mama chce...

Princeznú Kate považuje za jednu z najinšpiratívnejších žien súčasnosti.

Britskú kráľovskú rodinu zasiahlo vo veľmi krátko období niekoľko mrazivých správ naraz. Princezná Kate, manželka princa Williama, sa stiahla do úzadia v polovici januára kvôli plánovanej operácii brucha. Kensingtonský palác však nechcel prezradiť presný dôvod operácie.

Tesne po Kate bol hospitalizovaný aj kráľ Karol III. kvôli operácii prostaty a aktuálne podstupuje liečbu rakoviny, informuje portál BBC. Po operácii Kate prišli zlé správy aj pre ňu. Testy taktiež ukázali onkologické ochorenie, uviedol portál Telegraph. Kensingtonský palác však bližšie nešpecifikoval, o aký druh ide. Princezná teraz podstupuje preventívne chemoterapiu.

Hoci sa o svojej diagnóze dozvedela už začiatkom februára, svetu oznámila túto správu až 22. marca prostredníctvom videa. Pravdepodobne kvôli blížiacim sa Veľkonočným sviatkom, kedy sa mala vrátiť späť do bežného života. Jej zdravotný stav a nutnosť podstupovať liečbu jej to ale teraz neumožňuje.

Správy o dvoch hrozných chorobách v kráľovskej rodiny zasiahli celý svet. Ako Kate sama uviedla, od oznámenia dostávala nespočetne veľa správ o vyjadrení podpory. K správam sa pripojila aj slovenská moderátorka Zlatica Puškárová (46) a na sociálnej sieti jej vyjadrila podporu.

"Princeznú Kate považujem za jednu z najinšpiratívnejších žien súčasnosti. Moderná, vzdelaná, odvážna, nesmierne ľudská, spontánna, ale aj obdivuhodne dôstojná, vznešená aj bez aristokratického pôvodu, milujúca a milovaná, vytvárajúca v komplikovanom svete kráľovských pravidiel silné rodinné zázemie budúcim britským kráľom," opísala Kate Middleton zo svojho pohľadu Zlatica.

K téme má blízko najmä vďaka práci. "Moderovala som všetky kráľovské svadby, pohreby, narodenie detí aj korunováciu kráľa Karola a teda mám detailne naštudovanú históriu aj súčasnosť britskej kráľovskej rodiny. Je to priam epopeja v ktorej sa mieša moc, láska, nevera, sila aj ľudské slabosti, ale aj silné, obdivuhodné osobnosti, ktoré sa vedeli prirodzene “dotýkať sveta” Kráľovná Alžbeta II, princezná Diana a aj budúca kráľovná Kate," zamyslela sa.

Na správu sa pozerá aj z pohľadu matky. "Nie je jednoduché žiť svoj život na očiach verejnosti, nájsť rovnováhu medzi prácou a rodinou a určite nie je jednoduché ani zdieľanie životných situácii, ktoré tak veľmi zasahujú do osobných životov. Každá milujúca mama chce prejsť so svojimi deťmi dlhú životnú cestu a každej milujúcej mame by to malo byť aj dopriate," zhodnotila Zlatica.

Stále však vidí nádej. "Je ale určite povzbudzujúce, že medicína dnes dokáže zázraky aj pri liečbe onkologických ochorení, sila ľudského umu vedcov a lekárov dokáže pohnúť osudom. Nielen Briti ju milujú a želajú skoré uzdravenie," dodala na záver.