19. mar. 2024 o 06:00
krsk, Koktejl

Zlatica Puškárová nebola na obrazovkách mesiace, odkaz fanúšikom: Konečne cítim...

placeholder
Zlatica Švajdová Puškárová v Televíznych novinách chýba.
Zdroj: Reprofoto/TV Markíza

Musela si dať pauzu od toho, čo zo srdca miluje.

Domáce promi
19. mar. 2024 o 06:00
Zlatica Puškárová nebola na obrazovkách mesiace, odkaz fanúšikom: Konečne cítim...

Musela si dať pauzu od toho, čo zo srdca miluje.

Markizácka moderátorka Televíznych novín Zlatica Švajdová Puškárová (46) má zdravotné problémy od vlaňajšieho novembra. Na obraze ju nahradili kolegyne, pretože mala komplikovanejší zápal dutín a kašeľ, ktorý nie a nie prejsť. To výrazne komplikuje prácu v štúdiu, kde sa musí spoliehať na svoj hlas.

Do práce plánovala Zlatica nastúpiť v druhej polovici januára 2024, no zdravotný stav jej to opäť nedovolil. Keď sa napokon po takmer trojmesačnej pauze vrátila do milovaného kresla, nik nečakal, čo príde. Jej prvé vysielanie spolu s manželom Patrikom Švajdom (51) prebehlo 15. februára.

Napriek tomu, že Zlatica pri návrate na obrazovky nedokázala ukryť šťastný úsmev, ktorý zotrval na jej perách počas celého začiatku Televíznych novín, išlo o jej jednorazový vstup. Obľúbená moderátorka na druhý deň fanúšikom na sociálnej sieti oznámila prekvapivú správu.

"Po respiračných problémoch mi pretrvávajú problémy s pľúcami, rýchlo sa zadýcham a mávam záchvat kašľa. Hoci som sa cítila oveľa lepšie a veľmi som sa tešila do práce, pravdou je, že prostredie štúdia a intenzívna profesionálna práca s hlasom je pre mňa vzhľadom k zdravotnému stavu stále komplikovaná," vysvetlila a dodala, že sa opäť sťahuje z obrazu.

Fanúšikovia tak majú jediné informácie o markizáčke prostredníctvom Instagramu, kde rada pridáva momenty zo svojho života. Potešila ich aj v nedeľu, keď zverejnila foto s mladším synom. "Krásnu nedeľu želáme. Konečne cítim jar. Každé obdobie má pre mňa svoje špeciálne čaro, aj toto je veľmi silné. Pozdravujeme VÁS, moji milí. Vaša Zlatica," odkázala pri milom zábere. Nájdete ho v galérii pod článkom.

Volebné štúdio bez Zlatice

Slováci sa v sobotu 23. marca postavia k volebným urnám a odovzdajú svoj hlas jednému z kandidátov na hlavu štátu. Maratón predvolebných diskusií odštartovala Markíza v nedeľu 17. marca. Ako pre Koktejl.sk vysvetlila PR manažérka TV Markíza Veronika Stojáková, televízia tento rok vybrala iných moderátorov.

Do moderátorského kresla sa pri kandidátoch, ktorí sa podľa prieskumov preferencií umiestnili na treťom a štvrtom mieste, posadila Gabriela Kajtárová. Duel najúspešnejších kandidátov na prezidenta podľa prieskumov viedol Michal Kovačič.