09. feb. 2024 o 17:00
Dominika Vargová, Koktejl

Krutá smrť futbalistu († 38): Zastrelili ho počas priateľského zápasu!

placeholder
Futbalista bol chladnokrvne zavraždený pri priateľskom zápase v Mexiku.
Zdroj: Facebook/sergio.jauregui

Záchranári ho nedokázali zachrániť.

Zaujímavosti
09. feb. 2024 o 17:00
Krutá smrť futbalistu († 38): Zastrelili ho počas priateľského zápasu!

Záchranári ho nedokázali zachrániť.

Bývalého bolívijského futbalového reprezentanta Sergia Jáureguiho chladnokrvne zastrelili počas priateľského zápasu v Mexiku, píše DailyMail. Na 38-ročného niekdajšieho hráča vystrelil neznámy útočník šesťkrát v nedeľu približne o 11.00 hod. miestneho času. Streľba sa odohrala počas priateľského zápasu v štvrti Santa Inés v meste Cuautla v štáte Morelos.

Obranca Jáuregui údajne počas zápasu na chvíľu odišiel z ihriska, aby sa napil pri lavičke. Po chvíli k nemu vtrhol ozbrojený muž a z bezprostrednej blízkosti vystrelil na svoju nič netušiacu obeť. Strelec vraj z miesta činu ušiel na motorke, ktorá na neho čakala pri vchode na ihrisko. Futbalistu smrteľne zranil.

Na miesto činu sa rýchlo zišli záchranárske zložky a sanitky, ale zasiahnutého hráča, ktorý takmer okamžite zomrel, sa im nepodarilo zachrániť. Na záberoch zdieľaných na sociálnych sieťach bolo vidieť, ako na ihrisko vyrazila jednotka forenzného vyšetrovania, ktorá na mieste činu hľadala potenciálne dôkazy.

Atlético de San Luis Rey, tím, v ktorom Jáuregui v minulosti pôsobil, vyjadril smútok prostredníctvom dojímavého vyhlásenia na svojej oficiálnej stránke na Facebooku. „Je nám ľúto nášho bývalého hráča a kapitána Sergia Jáureguiho, ktorý hájil farby nášho tímu na poslednom Torneo de los Soles. Jeho rodine vyjadrujeme úprimnú sústrasť,“ napísal tím.

Jáuregui odohral väčšinu svojej profesionálnej kariéry v Bolívii, okrem krátkeho prestupu do švajčiarskeho prvoligového klubu Yverdon-Sport FC v roku 2005, ktorý trval len niekoľko mesiacov. Za svoj národný tím si pripísal približne 13 reprezentačných štartov a podľa denníka Diario AS ukončil svoju profesionálnu kariéru v roku 2015, keď mal iba 30 rokov.

Jáuregui po odchode z vrcholového futbalu naďalej pozitívne ovplyvňoval šport a prijal novú úlohu ambasádora, keď sa zúčastňoval na zápasoch rôznych tímov a zároveň sa venoval zapájaniu mladých ľudí do futbalu na základnej úrovni.