07. feb. 2024 o 18:00
lv, Koktejl

Trojica súrodencov zažila nočnú moru: Náhla smrť brata († 33) a sestry († 26)!

placeholder
Jade Couperthwaite našla oboch svojich súrodencov mŕtvych v tú istú noc.
Zdroj: Facebook/Jade Couperthwaite

Žena našla svojich súrodencov bez známok života.

Zaujímavosti
07. feb. 2024 o 18:00
Trojica súrodencov zažila nočnú moru: Náhla smrť brata († 33) a sestry († 26)!

Žena našla svojich súrodencov bez známok života.

Mladá žena spomína na tragické chvíle, ktoré zažila krátko po zobudení, keď vedľa seba našla svoju sestru bez známok života. Hrozivá situácia sa však vystupňovala, keď volala o pomoc na svojho brata a zistila, že zomrel tiež, píše portál The Sun.

32-ročná Jade Couperthwaite bola večer pred nešťastným incidentom so svojimi súrodencami Carlou († 26) a Stephenom († 33) vo svojom dome v anglickom Boltone. Trojica strávila normálnu noc - dievčatá si otvorili fľašu vína a lakovali si nechty, zatiaľ čo Stephen oddychoval v jednej zo spální.

Carla sa počas večera sťažovala na bolesť zubov, pre ktorú mala naplánovaný termín u zubára. Nevlastnému bratovi Stephenovi však nedávno po zubnom zákroku predpísali silný liek proti bolesti, a tak ponúkol najmladšej sestre časť lieku. Zvyšok večera prebiehal ako zvyčajne a okolo 19.30 Jade zaspala na gauči.

Keď o niekoľko hodín neskôr otvorila oči, zistila, že jej sestra vedľa nej nereaguje. Kričala na Stephena, aby jej prišiel pomôcť, ale nedostala žiadnu odpoveď, preto začala vykonávať resuscitáciu Carly a zavolala záchranku. Keď dorazila záchranná služba, Jade bežala po Stephena, ale čoskoro si uvedomila, že ani on nedýcha. Carla a Stephen boli na mieste mŕtvi.

„Stále sa nemôžem zmieriť s tým, že obaja zomreli spolu v ten istý deň. S Carlou sme boli sestry a zároveň najlepšie priateľky. Láme mi srdce, že som ju nemohla ochrániť v tú noc, keď zomrela. Môj život je bez nej prázdny. Carla by dnes ešte žila, keby si nevzala ten liek na bolesť zubov. Dúfam, že jej smrť môže slúžiť ako varovanie pre ostatných - preto prosím, neberte lieky, ktoré nie sú predpísané vám," povedala smútiaca Jade.

Koroner dospel k záveru, že Carla aj Stephen užili zmes liekov, ktoré viedli k ich smrti. Jasne však uviedol, že ani jeden z nich nemal v úmysle vziať si život. Carla už predtým trpela silnou úzkosťou a po smrti svojho strýka brala lieky. Jade povedala, že po troch rokoch vnútorného boja sa z toho konečne dostala a na život sa pozerala pozitívne.

Počas vyšetrovania tiež vyšlo najavo, že aj Stephen bojoval so svojím duševným zdravím a niekedy sa priklonil k drogám, aby sa so svojou situáciou vysporiadal. Jeho partnerka na vyšetrovaní uviedla, že sa 5-6 dní opíjal alkoholom a bral kokaín. Podľa patológa sa v čase smrti Stephena aj Carly v ich organizmoch nachádzalo viacero drog.