28. jan. 2024 o 14:00
mob, Koktejl

Herečka Gabika Dzuríková má zranenia ako vojak: Som neustále samá modrina!

placeholder
Slovenská herečka Gabriela Dzuríková.
Zdroj: TASR

Mnoho ľudí si neuvedomuje, že herecké povolanie je poriadne náročné.

Domáce promi
28. jan. 2024 o 14:00
Herečka Gabika Dzuríková má zranenia ako vojak: Som neustále samá modrina!

Mnoho ľudí si neuvedomuje, že herecké povolanie je poriadne náročné.

Slovenskú herečku Gabriela Dzuríková si televízni diváci pamätajú najmä ako Pipinu z Mafstory, Svetlanu z projektu TV JOJ Hranica či seriálu z nemocničného prostredia Červené pásky. Rodáčka z Košíc sa okrem toho venuje aj dabingu, ale na prvom mieste je divadlo, kde si privodila nejedno zranenie a ako s humorom hovorí traumatológovia sú jej kamaráti.

„V priebehu predstavenia Nevesta hôľ, kde bola na javisku šikmina a voda, bolo veľmi veľa úrazov. Behom tohto skúšobného obdobia bolo šesť ľudí na traumatológií. Vykĺbené ramená, prsty a podobne. Som neustále samá modrina, mám narazené prsty na nohách, bežne hráme s teplotami. Keď som si po rokoch dala pozrieť u lekára chodidlá, tak mi doktorka oznámila, že jeden prst som mala dokonca zlomený dvakrát, druhý raz. Keď totiž v divadle zakopnem, hrám ďalej,“ prezradila v rozhovore pre web preventivne.sk a dodala, že jej po röntgene kamarát povedal, že má zranenia ako vojak.

Dzuríková oslávi v marci 51. narodeniny, no takýto vek by ste jej určite netypovali. Postavu si udržiava aerobikom či chodením pešo. „Do výťahu nevleziem, lebo mám klaustrofóbiu. Môže byť aj 25-poschodová budova a ja idem po svojich. Raz som sa zasekla vo výťahu so sestrou. Vtedy som sa doslova nevedela nadýchnuť. Mala som neskutočný záchvat a pochytila ma veľká panika. Na druhej strane aspoň som fit,“ povedala o svojom strachu.

Okrem toho sa nevyhýba ani lyžovaniu a z času na čas vysadne aj na bicykel. Práve na ňom si privodila ďalšie hororové zranenie. „Spadla som dosť nešťastne. Roztrieskala som si tvár. Stačili dva milimetre a išla by som na skrutky. Našťastie som mala iba puknutú lícnu kosť,“ zakončila herečka, ktorý navyše trpí aj histamínovou intoleranciou a k pohode jej nepomáha ani prašné prostredie v divadle.