20. jún. 2023 o 04:00
Famous.cz, Koktejl

Princ William počas jazdy do školy ukazuje deťom bezdomovcov: Emotívne slová!

placeholder
Stredobodom prehliadky boli opäť deti Kate a Williama.
Zdroj: TASR/AP

Toto by na nich nikto nepovedal.

Celebrity
20. jún. 2023 o 04:00
Princ William počas jazdy do školy ukazuje deťom bezdomovcov: Emotívne slová!

Toto by na nich nikto nepovedal.

Princ William prezradil, že počas jazdy do školy upozorňuje Georgea, Charlotta a Louisa na ľudí bez domova a pýta sa ich, čo vidia a prečo si myslia, že spia na ulici. Následník trónu nie je k tejto problematike ľahostajný a chce vybudovať sociálne bývanie. Svoje deti vedie k tomu, aby si uvedomili, že nie každý má v živote šťastie a že dostať sa na ulici môže byť niekedy ľahké.

„Myslím, že až sa mi to podarí zladiť s ich školskou dochádzkou, určite sa budú tejto téme venovať. Na školskej ceste sa rozprávame o tom, čo vidíme. Keď sme boli v Londýne, jazdili sme tam a späť, pravidelne sme vídali ľudí sedieť pred supermarketmi a rozprávali sme sa o tom. Hovoril som deťom: ‚Prečo tam sú? Čo sa tam deje?“ Myslím, že je to v záujme nás všetkých, je správne to deťom ukázať, v správnej fáze v správnom dialógu, aby mali pochopenie. Raz im ukážem, že niektorí z nás musia urobiť trochu viac, keď môžu, aby sme pomohli zlepšiť životy ostatných,“ zveril štyridsaťročný princ z Walesu denníku Sunday Times.

Princ tiež nepriamo skritizoval vládu, rady a charitatívne organizácie kvôli kríze bezdomovectva, ktorej vraj nevedia efektívne predchádzať. Jeho nadácia, ktorú vedie spolu s manželkou, princeznou z Walesu, chystá projekt sociálneho bývania. William je inšpirovaný matkou Dianou, ktorá sa bezdomovectvu tiež venovala. A k sociálnej citlivosti vedie aj svoje vlastné deti.

„Budú vyrastať s vedomím, že vlastne, viete čo, niektorí z nás majú veľké šťastie, niektorí z nás potrebujú trochu pomocnej ruky, niektorí z nás musia urobiť trochu viac, kde môžu, aby sme pomohli ostatným zlepšiť ich život. Nemám tendenciu dávať peniaze. Skôr im kúpim pitie, jedlo alebo niečo podobné. Zistil som, že keď idem okolo alebo idem autom a vidím, že to robia iní ľudia, dávajú peniaze, ľudia sa na nich ani nepozrú. Koľko ľudí sa zastaví a porozpráva sa s niekým, kto je bez domova? Málokto z nás. Pri svojej práci sa s týmito ľuďmi stretávam, počujem ich príbehy, cítim to, vidím to. Na tom pre mňa – a počul som to od nich samotných – strašne veľmi záleží. Stali sa neviditeľnými. Je skutočne dôležité, aby spoločnosť uznala, že tam niekto je a že to má ťažké. Nemalo by sa to stávať, ale je to tak. Nemôžete to ignorovať,“ dodal princ.