14. apr. 2024 o 20:00
NK, Koktejl

Tragická smrť kráľovnej krásy († 24): Všimla si malú hrčku na tvári, zomrela po operácii!

placeholder
Britová si odmala budovala kariéru modelky.
Zdroj: instagram/wilevis_brito

Zomrela na zdravotné komplikácie po operácii tváre.

Zaujímavosti
14. apr. 2024 o 20:00
Tragická smrť kráľovnej krásy († 24): Všimla si malú hrčku na tvári, zomrela po operácii!

Zomrela na zdravotné komplikácie po operácii tváre.

24-ročná modelka Wilevis Britová, ktorá sa zúčastnila na súťaži Miss Venezuela, zomrela 8. apríla po zákroku na odstránenie "malej hrčky" na hornej pere. Britová, ktorá bola študentkou práva a novinárkou, podstúpila zákrok v oblasti ústnej dutiny a čeľuste v nemocnici vo venezuelskom hlavnom meste Caracas, kde žila, napísal The Sun. Zákrok zvyčajne zahŕňa rekonštrukčnú operáciu tváre, úst, čeľuste, hlavy a krku v dôsledku abnormality alebo úrazu.

"Podstúpila operáciu čeľuste kvôli opotrebovaniu a malej hrčke, ktorá sa jej vytvorila v hornej časti pery. Aby sa vyhla budúcim komplikáciám, sa rozhodla ísť na zákrok. Nie z kozmetických alebo skrášľovacích dôvodov, ale zo zdravotných. Po operácii bola zjavne v poriadku, ale potom sa nastali komplikácie," povedal miestnym médiám jej priateľ.

Vyšetrovanie jej smrti prebieha a príčina zatiaľ nie je známa. Britová, ktorá mala na sociálnych sieťach desaťtisíce sledovateľov, si od útleho veku budovala kariéru modelky a zúčastňovala sa mnohých súťaží krásy. V ôsmych rokoch nastúpila na Cerynel Fashion Academy v meste La Guaira vo Venezuele a v roku 2013 získala titul Latin Fashion Vargas a následne aj titul Great Model of the Pacific. Zúčastnila sa na súťaži Miss Venezuela a získala titul Kráľovná športu La Guaira 2023.

Okrem práce modelky vyštudovala právo na Centrálnej univerzite vo Venezuele a potom sa začala venovať médiám. Niekoľko rokov pracovala aj ako televízna moderátorka v argentínskych televíziách América Tucumán a A24.

Tragédia zasiahla svet modelingu po tom, čo v auguste minulého roka zomrela ďalšia venezuelská kráľovná krásy Miss, 26-ročná Ariana Viera, ktorá zaspala za volantom. Polícia tiež minulý mesiac zatkla riaditeľa súkromnej kliniky na Malorke po smrti britskej pacientky Donny Bee, ktorá zaplatila 6 000 libier za plastiku prsníkov.