24. jún. 2023 o 05:00
krsk, TASR, Koktejl

Bol vystrašený! Tínedžer († 19) vstúpil do ponorky smrti kvôli otcovi: Mrazivé slová chlapcovej tety

placeholder
V ponorke spolu zomreli otec a syn.
Zdroj: TASR/AP

Mladík sa pridal k svojmu otcovi.

Zaujímavosti
24. jún. 2023 o 05:00
Bol vystrašený! Tínedžer († 19) vstúpil do ponorky smrti kvôli otcovi: Mrazivé slová chlapcovej tety

Mladík sa pridal k svojmu otcovi.

Detaily tragického konca pasažierov miniponorky šokujú. Najmladšia osoba na palube mala byť z cesty v skutočnosti vystrašená! 19-ročný Suleman Dawood, ktorý študoval na univerzite v Glasgowe, sprevádzal svojho otca a podnikateľa Shahzadu Dawooda na plavidle Titan, pretože ho chcel potešiť na Deň otcov, uviedla pre web Express.co.uk mladíkova teta.

Spoločnosť OceanGate Expeditions vo štvrtok uviedla, že otec a syn "sa, žiaľ, stratili" spolu s britským miliardárom Hamishom Hardingom, veteránom francúzskeho námorníctva Paulom-Henrim Nargeoletom a šéfom spoločnosti Stocktonom Rushom.

Americká pobrežná stráž neskôr na tlačovej konferencii v Bostone potvrdila, že chvostový kužeľ ponorky objavili neďaleko prednej časti vraku Titanicu. V severnom Atlantickom oceáne sa našli aj ďalšie trosky. Podľa vyhlásenia pobrežnej stráže ponorka pod vodou implodovala, čo usmrtilo všetkých piatich ľudí na palube. V piatok to uviedla agentúra AFP.

Nebol pripravený na cestu

Staršia sestra Shahzada Dawooda Azmeh Dawood uviedla pre NBC News, že jej synovec nebol veľmi pripravený na cestu, ale cítil, že by mal ísť, aby potešil svojho otca, ktorý bol fascinovaný vrakom lode z roku 1912. "Myslím na Sulemana, ktorý má 19 rokov, ako tam možno len lapá po dychu... Ak mám byť úprimná, bolo to ochromujúce. Cítim nedôveru. Pre Sulemana je to neskutočná situácia," vyjadrila sa pred správami o ich smrti.

Teta tínedžera opísala dni, ktoré prežila v strachu. "Cítim sa, akoby som sa ocitla v naozaj zlom filme s odpočítavaním, ale neviete do čoho odpočítavate. Bolo to niečo iné, než čo som kedy zažila," dodala otrasená žena, ktorá sa na záver vyjadrila, že by nikdy nenastúpila na palubu plavidla, aj keby jej dali milión dolárov.