26. máj. 2023 o 05:00
žani, TASR, Koktejl

Zronená reakcia Puškárovej na smrť Heribana († 43): Zlomilo nám to srdcia, neveríme!

placeholder
Puškárová tomu nemôže uveriť.
Zdroj: Instagram/zlaticapuskarova, TASR

Čierny deň.

Celebrity
26. máj. 2023 o 05:00
Zronená reakcia Puškárovej na smrť Heribana († 43): Zlomilo nám to srdcia, neveríme!

Čierny deň.

Umelci, politici aj fanúšikovia smútia nad nečakaným skonom Dana Heribana († 43). Slovenský herec a hudobník mal podľa informácií televízie Joj zomrieť vo svojom dome vo Svätom Jure. Herec mal mať zdravotné komplikácie, pre ktoré bola k nemu privolaná záchranka.

Sťažovať sa mal na bolesti chrbta. Deň predtým mal byť dokonca s bolesťami v nemocnici. Privolaní záchranári mu nedokázali pomôcť. U herca došlo k zástave srdca. K možnej príčine smrti sa vyjadril aj lekár. Viac sa dočítate v samostatnom článku.

Nečakaná smrť zasiahla mnoho známych tvárí. Na sociálnych sieťach vyjadrili rodine úprimnú sústrasť. Zronená je aj moderátorka Zlatica Švajdová Puškárová. "Zlomilo nám to srdcia. Neveríme, nedá sa to pochopiť, ani prijať, ani chápať. Toľko talentu, toľko výnimočnosti. Zoznámili sme sa ešte veľmi veľmi dávno, keď na klavíri sprevádzal Milana Markoviča… Vyjadrujeme hlbokú sústrasť," reagovala na smutnú správu.

Otriaslo to aj jej kolegyňou a investigatívnou novinárkou Kristínou Kövešovou. "Spomínam si, keď sme spolu nahrávali a smiali sa, nechce sa mi uveriť... Úprimnú sústrasť celej rodine a blízkym," smútila markizáčka.

Uveriť tomu nemohol ani filmový, seriálový a divadelný herec Peter Sklár. S Heribanom účinkoval v divácky úspešnom televíznom seriáli Horná Dolná, kde si Dano zahral Ďura Brmbalíka. Zosnulý umelec spolupracoval s viacerými divadelnými scénami, niekoľko rokov bol tiež členom Slovenského národného divadla (SND). "Je nám veľmi ľúto, že náš kolega Dano Heriban odišiel príliš skoro," píše na sociálnej sieti naša prvá divadelná scéna a pripomína, ako sa stal známy herec a hudobník členom jej činoherného súboru.

"Daniel Heriban prijal ponuku riaditeľa Romana Poláka a stal sa členom súboru Činohry SND v roku 2014. Zostal ním až do roku 2021. Počas siedmich sezón ukázal svoju hereckú variabilitu, schopnosť napojiť sa na poetiky rôznych režisérov širokej estetickej škály," uvádza Činohra SND. "Bol bravúrny autor hudby a sám do niekoľkých inscenácií hudbu skladal. Vedel zaujať svoje publikum rozvážnym humorom, ale aj tajomne a rafinovane výrazom nevinného mladého chlapca vyložiť postavu," píše v statuse činoherný súbor.

Potvrdzuje, že správa o náhlom odchode Heribana je šokom pre verejnosť aj divadelných kolegov. "Zasiahla mnohých svojou nepripravenosťou a v ústrety nej prichádza pocit nespravodlivosti, absurdnosti a prázdna," dodáva SND.