27. dec. 2023 o 15:24
TASR, žani, Koktejl

Zomrela na Prvý sviatok vianočný: Slovenské celebrity smútia, emotívne odkazy do neba

placeholder
Na Prvý sviatok vianočný zomrela novinárka a redaktorka E. Ťapajová (ilustračné foto).
Zdroj: iStock

Zapísala sa do nejedného života.

Slovensko
27. dec. 2023 o 15:24
Zomrela na Prvý sviatok vianočný: Slovenské celebrity smútia, emotívne odkazy do neba

Zapísala sa do nejedného života.

Vo veku 79 rokov zomrela 25. decembra dlhoročná novinárka a redaktorka Slovenky Elena Ťapajová. TASR o tom informoval jej bratranec Peter Ťapaj starší. Posledná rozlúčka so zosnulou bude 5. januára 2024 v krematóriu v Bratislave.

Elena Ťapajová mapovala kultúrne dianie na Slovensku. Bola jednou z prvých dám slovenskej žurnalistiky stavanej ešte na platforme etiky, estetiky, faktov a umenia. V roku 2014 získala mimoriadnu cenu v ankete Slovenka roka.

Smutnú správu zverejnil na Facebooku moderátor Richard Vrablec. Smrť novinárky zasiahla viaceré známe osobnosti. "Elenka drahá, odpočívaj v pokoji. Bolo mi cťou a potešením s tebou chvíľku pobudnúť. Skvelá novinárka, láskavý a múdry človek. Ďakujem ti za tvoju priazeň. Navždy zostaneš v mojom srdci. Opustila si tento svet, ale urobila si preň veľa. Nie je veľa takých ako ty," napísala herečka Eva Pavlíková.

"Bolo mi cťou Elenka, odpočívaj v pokoji nebeskom," pridal sa herec Ivan Tuli Vojtek. Správa zasiahla i režiséra, scenáristu a hudobného skladateľa Dušana Rapoša. "Bola to špičková a veľmi korektná novinárka a skvelá, priezračne dobrotivá ľudská bytosť. Česť jej pamiatke." "Drahá pani Elenka Ťapajová, skvelá novinárka a dobrý človek. Šťastnú cestu k hviezdam," odkázala jej moderátorka Alena Heribanová.