26. jún. 2023 o 19:00
NK, Koktejl

Vysnívaná dovolenka sa zmenila na horor: Matka si dala drink, bojuje o život!

placeholder
Tragédia na dovolenke nechala Kylee vo vážnom stave.
Zdroj: gofundme.com

Ženu museli kvôli zraneniam uviesť do umelého spánku.

Zahraničie
26. jún. 2023 o 19:00
Vysnívaná dovolenka sa zmenila na horor: Matka si dala drink, bojuje o život!

Ženu museli kvôli zraneniam uviesť do umelého spánku.

Vysnívaná dovolenka Kylee Enwrightovej v Thajsku sa veľmi rýchlo zmenila na niečo hrozné, keď po vypití miestneho miešaného drinku spadla a kvôli zraneniam hlavy musela byť uvedená do umelého spánku, napísal Mirror.

48-ročná pani Enwrightová bola letecky prevezená späť do Austrálie, aby sa naďalej zotavovala po páde v prvý deň dovolenky v Khao Lak. V čase zranenia si vychutnávala koktejly so svojim manželom Paulom. Po tom ako zišla z polmetrového balkóna a utrpela zranenie hlavy ju lekári uviedli do umelého spánku, a tak sa mohla pod lekárskym dohľadom vrátiť domov.

Z komerčného lietadla bolo odstránených deväť sedadiel, aby mohli ženu previezť na nosidlách s doprovodom lekára a zdravotnej sestry. Teraz je v nemocnici Johna Huntera v Newcastli v Hunter Valley, kde sa jej stav zlepšuje.

"Mali sme tam byť 14 dní a mať dovolenku v letovisku pri bazéne. Dostali sme sa tam maximálne na 10 hodín. Veľmi rýchlo sa to zmenilo na niečo hrozné," povedal pán Enwright pre ABC.

"Absolvovala magnetickú rezonanciu a zdá sa, že je oveľa spokojnejšia a stabilnejšia. Ešte stále však nekomunikuje, verbálne ani nič podobné. V jej očiach a tvári vidno emócie," pokračoval.

Paul povedal, že bude treba počkať a uvidíme, ako veľmi sa v nasledujúcich mesiacoch zotaví. Založil stránku GoFundMe, aby pomohol vyzbierať peniaze na pokrytie liečebných nákladov.

"Celej mojej rodine, priateľom a širšej komunite. Som naozaj vďačný za všetku podporu, ktorú ste Kylee, mne a našim deťom za posledné 3 týždne poskytli. Príspevky, správy, zdieľanie príspevkov, to všetko bolo pre nás ako rodinu skutočne dôležité a ďakujeme vám za vašu láskavosť a štedrosť," napísal.

Keďže manželia v čase nehody pili alkohol, ich cestovná spoločnosť údajne odmietla uhradiť náklady. Na ich barovom účte sa objavilo 9 drinkov Long Island a 14 pív objednaných v ten deň na ich číslo izby, ale Paul popiera, že by si všetky tieto nápoje objednali.

"Kylee dorazila späť do Austrálie v sobotu večer tesne pred polnocou do nemocnice John Hunter Hospital v Newcastli, od svojho príchodu dostala tú najlepšiu starostlivosť a na liečbu reagovala dobre," dodal na stránke GoFundMe.

"Včera jej boli znížené sedatíva a odstránená dýchacia trubica. Je menej agitovaná a začína sa zlepšovať do takej miery, že sa snaží používať prsty na nohách, aby rozviazala zábrany na nohách, čo svedčí o myšlienkovom procese a schopnosti riešiť problémy, čo je úžasné znamenie. To len dokazuje, že dobrú ženu nikdy nezrazíte na zem.

"Plánom na dnes je posudok austrálskeho neurochirurga, ktorý začne plánovať ďalšiu liečbu. Stále máme pred sebou dlhú cestu, deň po dni, a neviem odhadnúť ako veľmi sa zotaví počas nasledujúcich 12 mesiacov, ale vďaka vám všetkým sa tento proces mohol uskutočniť oveľa rýchlejšie, ako keby som bol na to sám."

"Takže ešte raz vám z celého srdca ďakujem za všetko, čo ste pre mňa urobili," zakončil.