27. máj. 2023 o 15:35
TASR, krsk, Koktejl

Auto, ktoré na Zemplíne zrazilo deti († 12, † 15), šoféroval 20-ročný vodič: Tieto nehody otriasli Slovenskom!

placeholder
Po zrážke s autom v katastri obce Zemplínske Kopčany v okrese Michalovce prišli o život dve deti.
Zdroj: Facebook/ Polícia SR - Košický kraj

Ďalší čierny deň pre Slovensko.

Správy
27. máj. 2023 o 15:35
Auto, ktoré na Zemplíne zrazilo deti († 12, † 15), šoféroval 20-ročný vodič: Tieto nehody otriasli Slovenskom!

Ďalší čierny deň pre Slovensko.

Po zrážke s autom v katastri obce Zemplínske Kopčany v okrese Michalovce prišli v piatok večer o život dve deti. Podľa doterajších zistení vodič išiel smerom od obce Slavkovce do Zemplínskych Kopčian. Zrazil dvoch maloletých chodcov, ktorí pravdepodobne kráčali oproti idúcemu vozidlu. Obe deti utrpeli pri zrážke zranenia, ktorým na mieste podľahli.

"Podľa doterajších zistení vodič (2003) vozidla zn. BMW, ktoré včera večer viedol v smere od obce Slavkovce na obec Zemplínske Kopčany, sa počas prechádzania miernej ľavotočivej zákruty pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a sledovaniu situácie v cestnej premávke, neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam a približne 50 m od začiatku obce zrazil 2 chodcov – maloleté osoby (2011, 2008), ktorí pravdepodobne kráčali oproti idúcemu vozidlu," informovala polícia na sociálnych sieťach.

TASR v tejto súvislosti prináša výberovú chronológiu smrteľných nehôd automobilov s chodcami na Slovensku od roku 2020.

2023

26. februára – Po zrážke s osobným autom na priechode pre chodcov pri obci Turňa nad Bodvou v okrese Košice-okolie zomrela 70-ročná chodkyňa.

24. februára - Pri tragickej dopravnej nehode v Sečovciach v okrese Trebišov prišiel o život 23-ročný chodec. Pri miestnej osade ho zachytilo auto.

2022

2. októbra - V centre Bratislavy narazilo krátko po 22.24 auto do zastávky mestskej hromadnej dopravy. Nehoda si vyžiadala päť mŕtvych a viacerých zranených. Ide o najtragickejšiu udalosť pri podobnom dopravnom nešťastí v dejinách samostatnej SR.

26. februára - K dvom tragickým zrážkam vozidiel s chodcami došlo v Bratislavskom kraji. Prvý prípad sa udial v Devínskej Novej Vsi. Vodič osobného auta spozoroval v krátkej vzdialenosti pred vozidlom chodca, ktorý prechádzal stredom vozovky. Chodec zraneniam na mieste podľahol.

- K druhej udalosti došlo v katastri mestskej časti Bratislava-Záhorská Bystrica. Vodič nákladného auta zrazil 41-ročného muža, ktorý na následky zranení podľahol.

15. februára – K tragickej nehode došlo na neosvetlenej ceste tretej triedy v smere od Moravského Svätého Jána na hraničný priechod s Rakúskom v okrese Senica. Vodič osobného auta narazil do dvoch chodcov s invalidným vozíkom, ktorí na následky zomreli.

2021

10. septembra – Pri obchádzaní autobusu stojaceho na zastávke zrazil 19-ročný vodič v obci Kajal v okrese Galanta 43-ročného muža. Ten mal vychádzať na cestu spoza autobusu neďaleko priechodu pre chodcov. Muž utrpel zranenia nezlučiteľné so životom.

2020

6. novembra – Pri tragickej nehode medzi Trnavou a Dolnou Krupou zomrel chodec. Vodička na osobnom aute išla v smere na Dolnú Krupú. Z nezistených príčin zišla pravou stranou auta mimo cestu a narazila do muža.

21. septembra - V Bratislave na Tomášikovej ulici zahynula pri dopravnej nehode 18-ročná chodkyňa. Auto šoférovala 35-ročná vodička, pričom k zrážke došlo na označenom priechode pre chodcov.

28. augusta – Pri dopravnej nehode, ku ktorej došlo v košickej mestskej časti Šaca, zomrela 50-ročná chodkyňa. Žena vbehla do jazdnej dráhy osobného vozidla, ktoré išlo po Buzinskej ulici.

5. júla – K dopravnej nehode auta s chodcom, pri ktorej bolo usmrtené 16-ročné dievča, došlo v obci Banka. Tragédia sa stala mimo priechodu pre chodcov.