06. aug. 2022 o 16:00
vv, Koktejl

Alex s manželkou si v Grécku zašli na večeru, nasledoval šok: Ten účet predýchavajú dodnes!

placeholder
Pár si neodnesie pekné spomienky na Mykonos (ilustračné foto).
Zdroj: iStock

Grécky ostrov Mykonos si počas tohtoročnej letnej sezóny pripísal na konto hneď niekoľko škandálov.

Zahraničné správy
06. aug. 2022 o 16:00
Alex s manželkou si v Grécku zašli na večeru, nasledoval šok: Ten účet predýchavajú dodnes!

Grécky ostrov Mykonos si počas tohtoročnej letnej sezóny pripísal na konto hneď niekoľko škandálov.

Imidž mu kazí príbeh za príbehom a netrvalo dlho, kým svet obletela ďalšia hrozná skúsenosť turistov. Mladý pár počas medových týždňov zatúžil po rýchlej večeri, no túžba sa zaraz zvrtla na nepríjemný zážitok na celý život.

Kanadskí novomanželia Alex (30) a Lindsay Breen (30) sa rozhodli, že si užijú večeru na idylickom gréckom ostrove Mykonos. V reštaurácii si objednali tucet ustríc, pivo a aperol spritz. Keď však zbadali sumu, ktorú od nich vypýtali, neverili vlastným očiam. Za objednávku vysolili viac ako 400 eur.

Lindsay tvrdí, že bar pôsobil podozrivo už v momente, ako si sadli za stôl. Nápojový lístok ani menu neobsahovali ceny a čašník bol dotieravý hneď od začiatku. ,,Keď sa opýtal, či chceme tucet ustríc, povedali sme, že áno, pretože to je typická objednávka,” vysvetľuje nešťastná žena.

Ďalším problémom bol aj koktailový lístok. ,,Alex si objednal pivo a ja som požiadala o nápojový lístok. Čašník sa vrátil len s pivom, lístok nedoniesol. Musela som ho preto požiadať znova, ale ignoroval ma,” dodala Lindsay pre denník Daily Mail. Čašník jej napokon na tretí pokus lístok doniesol, avšak neboli na ňom uvedené žiadne ceny.

Lindsay tvrdí, že nápoje, ktoré im personál priniesol, boli až smiešne veľké a mysleli si, že ide o akúsi špecialitu, nakoľko si veľké drinky neobjednali. Čašník im aj naďalej nedal pokoj a neustále im vnucoval ďalšie jedlá a dezerty. Priniesol im dokonca vozík s cukrovinkami, ktoré im postupne začal klásť na stôl. ,,Povedali sme mu, že dezert nechceme. Urazil sa a tlačil na nás ešte viac! Ten tlak bol veľmi nepríjemný a už chápem, ako mu mnoho ľudí mohlo podľahnúť," opisuje nemilý zážitok mladá nevesta.

Cestou na toaletu si Alex vo vnútri baru všimol, že vo vystavenom menu bola uvedená cena za jednu ustricu, ktorá predstavovala 29 eur. ,,Ustrice sme už zjedli a keď sme to zistili, ostali sme v šoku,” vysvetľuje Lindsay. Keď pár dopil, Alex išiel zaplatiť. Čašník ho zaviedol do zadnej miestnosti baru, kde mu vystavil účet vo výške 400 eur. Zhrozený turista požiadal o detail objednávky, no čašník mu ukázal len obrazovku na počítači, na ktorej bol celý text písaný v gréčtine.

,,Určite sa bál a bol pod tlakom, je to najmilší chlap, akého poznám. Aj keby bol účet raz tak veľký, zaplatil by ho, aby sa vyhol konfliktu,” hovorí o manželovi Lindsay. S odstupom času pár neľutuje, že neprimerane vysokú cenu zaplatili, pretože mohli skončiť oveľa horšie.

Majitelia okolitých obchodov sa za správanie prevádzky ospravedlnili. ,,Majiteľ obchodu hneď odvedľa nám povedal, že je mu veľmi ľúto, že sme tam išli. Vraj varuje všetkých ostatných, aby sa od toho baru držali čo ďalej," spomína Kanaďanka.

Bar je na stránke TripAdvisor zaplavená samými negatívnymi recenziami s jednou hviezdičkou a podobnými príbehmi, aké zažili mladí novomanželia. ,,Nechoďte sem! Absolútne nechutné správanie manažéra aj zamestnancov. Koktaily sú hrozné a kvôli čašníkom sme sa cítili celý čas veľmi nepríjemne," píše sa v jednej z recenzií. Podnik všetky tvrdenia odmieta.

Podobných príbehov z tohto baru je na stránke Tripadvisor omnoho viac. Americká turistka s dcérou sa s nimi súdia po tom, ako za dve mojitá a dve krabie nožičky zaplatili viac ako 620 eur. Ďalšia zákazníčka napísala, že ju aj jej kamarátky obkľúčilo v bare päť čašníkov a nezostalo im tak nič iné, ako vysoký účet zaplatiť, nakoľko im personál naháňal strach.

Zdá sa, že hnev zákazníkov pramení z cenovej politiky reštaurácie. Na rozdiel od zvyšku gréckych podnikov uvádza ceny za 100 gramov a nie za 1 kilogram. Suma 19,80 eur tak predstavuje cenu za 100 gramov a kilogram sa potom rýchlo vyšplhá na nehoráznych 198 eur. Zariadenie dostalo v júli pokutu vo výške 31 000 eur od ministerstva cestovného ruchu po tom, ako sa dopustilo 7 či dokonca 8 priestupkov.

Podnik si však naďalej trvá na svojom. ,,Neexistuje krajina, ktorá by nás prinútila vysvetľovať každému zákazníkovi, prečo si účtujeme takéto ceny. Pýtali by ste sa Bugatti, prečo si za produkty účtujú toľko, koľko si účtujú? Požiadali by ste všetky luxusné značky, aby odôvodnili svoje ceny? Môžete sa rozhodnúť pre lacnejšie produkty a služby. Nie je tu monopol,” uzavrela diskusiu prevádzka.