Zaujímavosti
photo Foto
video Video
17. aug. 2023 o 18:00
NK, Koktejl

Kráska varuje pred laserovou epiláciou: TOTO sa jej objavilo na nohách!

placeholder
Popálenín ju zbavila nečakaná aktivita.
Zdroj: tiktok.com/@alessandrasophiaa

Budúcu mamičku vydesila hrozivá vyrážka.

Zaujímavosti
17. aug. 2023 o 18:00
Kráska varuje pred laserovou epiláciou: TOTO sa jej objavilo na nohách!

Budúcu mamičku vydesila hrozivá vyrážka.

Tehotnej 27-ročnej žene sa na nohách zjavili tmavé škvrny, ktoré ju neprestajne pálili. Tess Crosley zo Sydney navštívila v novembri 2022 laserovú kliniku, z ktorej ale odišla s malými bolestivými popáleninami od lýtok až po stehná.

Nasledovala šesťmesačná "sága", počas ktorej sa pokúšala zvrátiť spôsobené škody. Vyskúšala všetko, od studených spŕch, cez porady s dermatológmi, až po míňanie peňazí na LED ošetrenie, informoval Daily Mail. Spočiatku sa však zdalo, že nič nezaberá.

Postupom času začali škvrny prirodzene blednúť. Budúca mamička sa o svoje skúsenosti podelila vo videu na TikToku.

Po príchode z ošetrenia sa Tess na nohách objavili bolestivé škvrny, preto si na pokožku prikladala ľad a hodiny sa sprchovala studenou vodou. "Celé dni som používala ošetrujúci krém, pretože moja pokožka bola horúca," napísala Tess vo videu. Kontaktovala kliniku a musela počkať niekoľko dní, kým sa mohla vrátiť.

Potom začala liečbu žltými LED diódami, ktoré pomáhajú pri hojení rán, omladzovaní pokožky a začervenaní. Po jednom týždni si všimla, že začervenanie pomaly mizne a pokračovala v liečbe. O štyri týždne začala dvakrát denne používať hydrochinónový krém na predpis a odporúčanie kliniky.

"Prišla som domov s plačom, pretože sa ma ľudia na verejnosti pýtali, čo mám s nohami," napísala vo videu. Minula som toľko peňazí za rôzne produkty, čo mi odporúčali. Nikto si nevedel rady, dokonca ani dermatológovia,“ povedala.

V tom čase sa škvrny zmenili z červených na biele. O pár týždňov neskôr však Tess povedala, že jedného dňa sa jej nohy poriadne spálili na slnku. Na jej prekvapenie začali škvrny blednúť, a tak sa rozhodla, že bude opäť cielene chodiť na slnko, aby zistila, či to pomôže. Čím viac sa jej nohy opaľovali, tým viac škvrny mizli. Dnes sa už bielych škvŕn zbavila.

"Moja šesťmesačná sága o nohách. Nezverejňujem tento TikTok s odporúčaním chodiť na slnko, ak sa vám to stane... buďte, prosím, veľmi opatrní a urobte si vlastný prieskum. Každý typ pokožky je iný a pre niekoho to môže mať veľmi negatívne vedľajšie účinky,“ napísala pod video.

Podľa salónu špecializujúceho sa na laserové epilácie je v prvom rade dôležité vyhýbať sa pobytu na slnku, ak sa chcete vyhnúť popáleninám pri laserovej epilácii. Laserové ošetrenie po opaľovaní môže spôsobiť hyperpigmentáciu, popáleniny a jazvy.

Tessino video získalo viac ako 1,3 milióna zhliadnutí. Mnohí ľudia ju ľutovali a viacerí mali plno otázok. "Prajem ti, aby sa to zlepšilo," komentoval jeden. "Je mi veľmi ľúto, že sa ti toto stalo. Je to naozaj hrozná skúsenosť," dodal ďalší. "Úmyselne si si spálila pokožku? Dievča!" napísal tretí, šokovaný jej rozhodnutím ísť dobrovoľne na slnko.

"Viem, že to nie je pre mňa dobré, ale nakoniec som šťastnejšia a sebavedomejšia. Mnohí ľudia si denne so svojím telom robia horšie veci. Zvyčajne sa pred slnkom chránim a každý rok si pokožku nechám skontrolovať. Svoju kožu poznám tak dobre ako svoje telo,“ odpovedala Tess.