24. nov. 2022 o 19:54
krsk, TASR, Koktejl

Fotka Andreja Danka valcuje internet: Skončil s holou hlavou!

placeholder
Danko šokoval účesom.
Zdroj: Facebook/Andrej Danko - predseda SNS

Takúto zápletku nečakal nikto!

Domáce správy
24. nov. 2022 o 19:54
Fotka Andreja Danka valcuje internet: Skončil s holou hlavou!

Takúto zápletku nečakal nikto!

Predseda maďarskej vlády spôsobil v stredu medzinárodný rozruch, keď vo videu zverejnenom na sociálnej sieti pózoval so šálom s mapou veľkého Uhorska. Vo štvrtok však pohotovo zakročil slovenský premiér Eduard Heger, ktorý daroval svojmu maďarskému partnerovi Viktorovi Orbánovi šál s nápisom Slovakia. Pred samitom V4 v Košiciach sa so šálom obidvaja aj odfotili a fotku zverejnili na sociálnych sieťach.

"Všimol som si, že Viktor Orbán má starý šál, preto som mu dnes daroval nový," zdôvodnil Heger. Veľké Uhorsko zahŕňa okrem samotného súčasného Maďarska aj časti území Srbska a Ukrajiny, ale aj časti členských krajín Európskej únie, Slovenska, Rakúska, Chorvátska a Rumunska.

Fotka, akú nečakal nikto

Po udalostiach predošlých hodín prišiel ako prekvapenie facebookový príspevok predsedu SNS Andreja Danka. "Novinárom som včera povedal, že keby som bol vo funkcii, dal by som Viktorovi Orbánovi na protest šál so Slovenskom. Naša podpredsedníčka Dagmar Kramplová sa usmiala a povedala: “Andrej, stav sa, že to Heger urobí v Košiciach.” Tak som sa stavil a prišiel som o vlasy," napísal na sociálnej sieti k fotke s holou hlavou.

"Heger to presne v Košiciach urobil na stretnutí štátov V4. Odteraz už budem zvažovať, čo poviem. Nemienim sa strihať každý mesiac. Prajem vám krásny večer," pobavil Danko.