12. júl. 2023 o 13:00
krsk, Koktejl

Otvorená spoveď komika Jana Gorduliča: Boj s depresiou a alkoholom!

placeholder
Moderátor a stand-up komik Ján Gordulič.
Zdroj: Instagram/janogordulic

Známa tvár z televíznych obrazoviek prehovorila o boji s depresiou.

Domáce promi
12. júl. 2023 o 13:00
Otvorená spoveď komika Jana Gorduliča: Boj s depresiou a alkoholom!

Známa tvár z televíznych obrazoviek prehovorila o boji s depresiou.

Komik a legendárna tvár Pošty pre teba Jano Gordulič (43) otvorene hovorí o terapii, ktorá mu zlepšila kvalitu života. V rozhovore so Zuzanou Kovačič Hanzelovou prezradil, že na ňu začal chodiť, pretože mal depresie.

"Postupne oškrabávam vrstvy. Nebudím sa, že na čo to všetko, že sa mi nechce do vecí. Vzťahy mi to nabúravalo, s manželskou sme mali nekomunikáciu," priznal na rovinu pri téme terapia Gordulič. Po 8 rokoch majú podľa neho so ženou Luckou najlepšie obdobie vo vzťahu.

"Už to nie je o tom, že nechcem sa mať tak strašne zle, ale že chcem žiť život na čo najvyššom leveli," pokračoval exmoderátor Ťažkého týždňa. Momentálne rieši, ktoré veci nerobí preto, že by ich chcel robiť, ale lebo má pocit, že by ich mal robiť. Hovoriť o terapii mu nevadí, pretože je to normálne.

Okrem toho, že sa rozhodol skoncovať s depresiami, hovorí nie aj alkoholu. Bolo to ťažké? "Ja už som mal dvakrát takúto ročnú pauzu, teraz budem mať 5 mesiacov. Tie prvé dva mesiace je to také vždycky najťažšie, tak som prestal chodiť večer von do krčmy, stretával som sa s kamarátmi poobede na káve. Appku som si nainštaloval a ráta mi dni," opísal spôsob, ako sa naučil žiť bez alkoholu.

Napomohol tomu aj zlomový moment, kedy si začal uvedomovať, že chce prestať. "Ja som sa opil na Valentína alebo deň pred Valentínom v meste. Som tam sedel a videl som na sebe tie pohľady, že: Pozrite sa na toho Gorduliča, aký je ožratý. Toto bolo tak strašné pre mňa, že som si to zapamätal a povedal som si, že možno už som starý na to, aby som sa takto strápňoval," dodal obľúbený komik a moderátor.