20. apr. 2024 o 05:30
žani, Koktejl

Odporný zážitok Slovenky vo vlaku, cestujúci sa dráme len prizerali! Odkaz Hanzelovej: Pomôžte prosím...

placeholder
Michal Kovačič a Zuzana Hanzelová.
Zdroj: TV Markíza

Otrasný zážitok.

Domáce promi
20. apr. 2024 o 05:30
Odporný zážitok Slovenky vo vlaku, cestujúci sa dráme len prizerali! Odkaz Hanzelovej: Pomôžte prosím...

Otrasný zážitok.

Mladá Slovenka Dominika sa na sociálnej sieti podelila s odporným incidentom z vlaku, ku ktorému došlo v stredu (17.4.). Podľa jej slov na ňu neznámy muž zazeral a divne vzdychal. Najskôr si myslela, že mu je nevoľno, no dôvod bol úplne iný. "Tak som sa pozrela jeho smerom a uvedomila som si, že to nie je nevoľno, ale že si ma fotí, ukazuje mi srdiečka a šmátra sa v rozkroku..." opísala s tým, že hneď vytiahla mobil a muža začala nakrúcať.

Mala extrémny strach a privolala personál vlaku. "Nikto z cestujúcich sa neozval, len sa všetci prizerali na drámu vo vlaku, čo je asi najsmutnejšie na celej situácii," podotkla mladá žena. "Mala som brutálny strach a strašne by mi pomohlo, ak by sa nejaký spolucestujúci postavil. Týmto chcem len povedať, že dávajte si na seba pozor a ak vás stretne nejaká podobná situácia, nebuďte ticho, sakra," varovala ženy a zároveň odkázala ľuďom cez Instagram.

Dominika po zverejnení videa zistila, že nie je jediná. "Tento týpek je z Košíc. Úchylačí tam už dávno, aj v električke na mojej sestre a mne," ozvala sa jej ďalšia žena. Otrasný zážitok sa dostal aj k novinárke Zuzane Kovačič Hanzelovej. "Je neuveriteľné, koľko žien toto musí od skorého tínedžerského veku zažívať. Pomôžte prosím vždy niekomu, kto takémuto niečomu musí čeliť. Je to veľmi dôležité," pridala sa novinárka.

Dodala, že je v záujme celej spoločnosti, aby ženy boli v bezpečí. "Väčšina mužov je normálna, slušná a je dôležité, aby sa aj oni proti takémuto správaniu sa ohradili. A ešte raz vás chcem poprosiť- zastaňte sa kohokoľvek, kto čelí nepríjemnej situácii. Presne tak sa buduje demokracia a bezpečnejšia spoločnosť," napísala Kovačič Hanzelová.