10. jún. 2023 o 04:30
jž, Koktejl

Najsexi slovenská športovkyňa? Luciu Mikušovú sleduje viac ako milión ľudí: Stále som obyčajné dievča

placeholder
Slovenská fitneska Lucia Mikušová.
Zdroj: Instagram/lucia_mikusova

Fitnesska Lucia nám v rozhovore v relácii Na pokec porozprávala o svojich začiatkoch v športe, ale tiež aj o svojom osobnom živote.

Šport
10. jún. 2023 o 04:30
Najsexi slovenská športovkyňa? Luciu Mikušovú sleduje viac ako milión ľudí: Stále som obyčajné dievča

Fitnesska Lucia nám v rozhovore v relácii Na pokec porozprávala o svojich začiatkoch v športe, ale tiež aj o svojom osobnom živote.

Mladučká fitnesska Lucka Mikušová zmaturovala len pred pár dňami ale vo svojom živote už mnohé dokázala. Pochádza z Trenčína a už od útleho detstva je aktívnou športovkyňou. Už ako šesťročná začala robiť karate, avšak klub zavreli a prešla k plávaniu. Lucka si dokonca myslí, že by sa karate venovala doteraz, keby klub naďalej fungoval.

Ako osemročná sa dostala ku gymnastike, v ktorej natoľko vynikala, že o niekoľko mesiacov začal pretekať na celoslovenských súťažiach a po necelom roku bola nominovaná na majstrovstvá Slovenska. Na gymnastických tréningoch sa od kamarátok dopočula o fitnesse pre deti, na ktorý ju mama prihlásila. Určité obdobie sa venovala gymnastike a fitnessu súčasne, avšak tréningy boli veľmi náročné a nakoniec si musela zvoliť len jeden šport, ktorým bol fitness. Lucka sa však gymnastiky nikdy nevzdala úplne a v súčasnosti sa venuje akrobatickému fitnessu.

V rozhovore na chatovacom portáli Pokec.sk v relácii Na Pokec nám povedala viac o svojich plánoch do budúcna, no aj o tréningovom pláne a jedálničku. Prečítajte si celý rozhovor.

Lucka, si študentkou gymnázia v Trenčíne a tento týždeň si úspešne zmaturovala. Celá naša redakcia ti srdečne gratuluje! Dala si si od tréningov pauzu počas učenia sa na maturity?

Áno, posledné 2 týždne som sa plno venovala štúdiu, necvičila som, bola to pre mňa veľká zmena, ale aj potrebná, lebo toto bolo aktuálne mojou prioritou.

Tvoja škola bola veľmi ústretová a počas majstrovstiev sveta ti umožnili mať individuálny študijný plán. Aj napriek tomu ide o klasické gymnázium. Prečo si sa nerozhodla ísť na športové gymnázium?

Tak rozhodla som sa ísť na najlepšie, vzdelanie je dôležité. 😃 Bolo to náročné ale svoju voľbu neľutujem.

Gymnázium je škola so všeobecným zameraním, ktorá si väčšinou vyžaduje pokračovanie na vysokú školu. Aké sú teraz tvoje plány?

Chcela by som pokračovať v štúdiu na vysokej škole, mojou voľbou je fyzioterapia.

Tvoji spolužiaci aj učitelia určite vnímali, že si verejne známa. Aké si s nimi mala vzťahy? Podporovali ťa počas majstrovstiev?

Škola ma podporovala, väčšina učiteľov mi vyšla v ústrety, čo sa týkalo skúšania a písomiek - nič mi neodpustili, ale dal sa dohodnúť termín po súťažiach. A samozrejme, aj spolužiaci ma podporovali a držali palce. 🙂

Na sociálnych sieťach máš obdivuhodný počet fanúšikov. Na Instagrame to je takmer 600-tisíc, na TikToku viac ako 1,1 milióna sledujúcich. Zvyknú ťa ľudia na ulici spoznávať?

Áno, už sa mi viackrát stalo, že sa so mnou niekto chcel odfotiť, alebo že sa mi prihovoril, vždy ma to neskutočne poteší a je to naozaj veľmi milé.

Vďaka projektu „Ukáž sa“ si získala mnoho fanúšikov, počas ktorého si mala na Instagrame zhruba 11-tisíc sledovateľov. Dnes ich máš niekoľkonásobne viac. Ako si sa vyrovnala so zmenami, ktoré priniesol tvoj úspech a popularita?

Tak určite je to väčšia zodpovednosť pridávať posty a stories, keď ma sleduje toľko ľudí, vždy si pred pridaním dobre rozmyslím, či je to vhodné. Ale cítim sa stále úplne rovnako, ako keď som mala tých 11k, stále obyčajné dievča, ktoré pridáva, čo ju baví a napĺňa. Napríklad spolupráce všetky neprijímam, aj keď veľa z nich znelo lákavo, ale nikdy nechcem propagovať niečo, s čím nesúhlasím alebo sama by som to nepoužívala.

Aj napriek tomu, že na sociálne siete pridávaš mnoho obsahu, takmer vždy sa týka len cvičenia a svoje súkromie si dosť strážiš. Si mladá a krásna žena. Prezradíš nám, či máš niekoho na obzore?

Áno, súkromie si strážim, ale mám svojho princa. 😁

V súťažnej sezóne trénuješ až šesťkrát do týždňa. Avšak hlavnou esenciou dokonalého tela je jednoznačne strava. Ako vyzerá tvoj jedálniček?

80/20, tých 80 percent sa snažím jesť čo najmenej spracované potraviny a 20 "menej výživné", aj keď nerada potraviny delím vyslovene na zdravé a nezdravé - zlé, všetko je ok v normálom množstve. A keď som v príprave na súťaž, tak jem iba "čisto" a zdravo, väčšinou pár jedál stále dookola ale nikdy nehladujem.

Cvičenie a fitness je finančne náročné hobby. Je možné sa na Slovensku živiť takouto prácou?

Tak fitness nie je práca ale hobby, živiť sa ním nedá.

Na chatovacom portáli Pokec.sk v miestnosti "Na pokec" môžete každý štvrtok od 17:00 do 18:00 sledovať rozhovory so známymi osobnosťami Slovenska a zároveň máte jedinečnú príležitosť spýtať sa svoje vlastné otázky.