Ceny jedla a nápojov v gréckych letoviskách ostávajú horúcou témou nielen medzi slovenskými, ale aj srbskými dovolenkármi. Dôkazom je aj príspevok Zorana vo facebookovej skupine „Grécko info“, ktorý zverejnil fotografiu obeda z podniku na populárnom polostrove Chalkidiki spolu s účtom vo výške 28,50 eur.
„K tomuto, čo vidíte pridajte porciu troch veľkých suvlaki (obľúbené grécke jedlo, pozostávajúce z malých kúskov mäsa a niekedy aj zeleniny, grilovaných na špajdli), porciu hranoliek, 6 domácich čuftí (mäsové guľky, podobné fašírkam, ktoré sa zvyčajne podávajú v paradajkovej omáčke) a domácu rakiju... A to všetko za 28,5 eura. No teraz už chápete, čo nám tu robia,“ napísal Zoran k fotografii stola plného jedla. FOTO nájdete v galérii!
Jeho vyjadrenie mnohí pochopili ako iróniu, no väčšina komentujúcich sa zhodla, že išlo skôr o pochvalu ako kritiku. Reakcie na seba nenechali dlho čakať – niektorí ocenili výhodný pomer ceny a kvality, iní porovnávali ceny s ďalšími gréckymi destináciami. „Neviem, čo vám robia, ale za tú cenu je to v poriadku,“ poznamenala jedna z diskutujúcich. Ďalšia členka skupiny dodala, že ceny sú na Chalkidiki porovnateľné s minulým rokom a často nižšie než v Srbsku, všimol si denník Blic.
Diskusia sa však rýchlo rozšírila a ľudia začali zverejňovať svoje dovolenkové účty za jedlo. Jedna žena zverejnila účet z gréckeho Pefkochori, kde za malú porciu kalamárov zaplatila 24 eur. Ďalšia dovolenkárka sa podelila o skúsenosť z chorvátskeho Hvaru, kde za štyri hamburgery, tri zmrzliny, dve kávy a tri koly zaplatili 100 eur.
Hoci názory boli rôzne, väčšina komentujúcich sa zhodla, že Zoran chcel svojím príspevkom upozorniť na to, že dovolenka v Grécku, konkrétne na polostrove Chalkidiki, môže byť cenovo výhodná – najmä v porovnaní s inými destináciami.
