25. jan. 2023 o 12:00
žani, Koktejl

Krutá správa zasiahla aj moderátorku Jasminu Alagič: Rakovina a prosba o pomoc!

placeholder
Jasmina chce Mirovi pomôcť aspoň takto.
Zdroj: Donio, Instagram/jasmina_alagic

V živote mal iné plány, ale nečakané ochorenie mu ich zmarilo.

Celebrity
25. jan. 2023 o 12:00
Krutá správa zasiahla aj moderátorku Jasminu Alagič: Rakovina a prosba o pomoc!

V živote mal iné plány, ale nečakané ochorenie mu ich zmarilo.

Aktívnemu milovníkovi dobrodružstiev Mirovi Janegovi (26) sa vlani v auguste zastavil celý svet. Diagnostikovali mu rakovinu, ktorá mu zmenila život od základu. Zákerné ochorenie mu spôsobuje veľké bolesti a znemožnilo mu tiež pracovať. Metastázy sa rozšírili do kostí skeletu, ramena, ramennej kosti, rebra, hrudnej kosti a tiež panvy.

Doktori boli aj po 5 mesiacoch prešetrovania bezradní. "Jediné, čo lekári predpokladajú je, že ochorenie má pôvod v obličke, keďže v kostiach sa našli obličkové bunky. To však podľa nich vyvracia fakt, že v novembri roku 2021, kedy mi bol vyberaný nádor z obličky, bol nezhubný," objasnil Miro.

Jeho smutný príbeh predstavila svojim fanúšikom aj moderátorka Jasmina Alagič. Mira označila za kamaráta. "Ľudia, ktorí ho poznajú vedia, že nikdy neobsedel na jednom mieste. Jeho život bol plný aktivít, dobrodružstva, adrenalínu. Kvôli bolestiam a poškodeným kostiam mu táto choroba znemožnila aj pracovať, čo výrazne sťažuje jeho odhodlanie bojovať s týmto zákerným protivníkom," zdieľala Jasmina na Instagrame.

Miro je však bojovník a pomoc sa rozhodol vyhľadať v zahraničí, kde je ale táto liečba veľmi finančne nákladná. Skúsil preto vyzbierať peniaze prostredníctvom internetovej zbierky. "Peniaze budú v prvom kroku použité na rozbor tkaniva a krvi v laboratóriu, ktoré sídli v Nemecku. Jedná sa o najmodernejšie prístroje, ktoré dokážu diagnostikovať onkologické ochorenia a ich spôsoby liečby," vysvetlil možným darcom. Rozbor krvi pritom stojí 1 507,59 eur a tkaniva 5 868,08 eur.