24. jan. 2023 o 07:30
mob, Koktejl

Zábranskej priateľ Jiří Dvořák prehovoril: Trpké slová o rakovine!

placeholder
Martina Zábranská a Jiří Dvořák.
Zdroj: instagram/macazabranska

Rozhodol sa prehovoriť o zákernej chorobe.

Zahraničné promi
24. jan. 2023 o 07:30
Zábranskej priateľ Jiří Dvořák prehovoril: Trpké slová o rakovine!

Rozhodol sa prehovoriť o zákernej chorobe.

Rodák z Brna sa nedávno stal ambasádorom projektu OnkoFit a pre denik.cz prezradil, že toto zákerné ochorenie sa ho dotklo aj osobne. „Manžel mojej maminky zomrel na rakovinu pankreasu. Išlo to dosť rýchlo, našťastie sa netrápil,“ povedal český herec Jiří Dvořák, ktorý považuje tento projekt za veľmi hodnotný.

Rakovina je podľa neho zlá choroba, no dá sa s ňou bojovať a pri troche šťastia nad ňou aj zvíťaziť. Potrebné je mať však okolo seba ľudí, ktorí vás povzbudia. „Keď sa tomu peklu, a ono to niekedy peklo je, postavíte čelom a bojujete, zistíte, že máte okolo seba veľa ľudí, ktorí budú do roztrhania tela robiť všetko preto, aby vám pomohli. A už len tento samotný fakt môže veľmi pomôcť,“ tvrdí.

Dvořák si myslí, že najhoršie, čo môže človek v takomto prípade urobiť, je začať sa ľutovať a nariekať na nespravodlivosť sveta. To je cesta do pekla. „Ničomu a nikomu to nepomôže, a po druhé začnete tým byť protivní svojmu okoliu. A práve okolie vám môže pomôcť najviac. Ale začať musí samozrejme každý od seba,“ dodal pre český web.

Na minuloročnom filmovom festivale v Karlových Varoch prasklo tajomstvo českého herca a známej Slovenky. Dovtedy nikto netušil, že český hlas Jamesa Bonda, Jiří Dvořák (55), randí s moderátorkou a herečkou Martinou Zábranskou (28). Pre mnohých to bol šok aj kvôli vekovému rozdielu dvojice.