25. aug. 2022 o 05:00
žani, Koktejl

Cifrová Ostrihoňová: Prečo som rodila v zahraničí! Jasný odkaz na Slovensko

placeholder
Synček s dvoma menami spolu s jeho rodičmi.
Zdroj: Instagram/veronikaostrihonova

Veronika Cifrová Ostrihoňová (33) opäť zažíva to najkrajšie obdobie.

Domáce promi
25. aug. 2022 o 05:00
Cifrová Ostrihoňová: Prečo som rodila v zahraničí! Jasný odkaz na Slovensko

Veronika Cifrová Ostrihoňová (33) opäť zažíva to najkrajšie obdobie.

V piatok (19.8.2022) sa z nej stala dvojnásobná mama. Manželovi a moderátorovi Matejovi Sajfovi Cifrovi (43) porodila synčeka. Chlapček dostal nezvyčajné meno Šimon Koloman Cifra. Výber nebol náhodný a spája sa s ním silná emócia. Prvý Koloman v rodine bol dedko novinárky, ktorý zomrel minulý rok v marci. Rodičia si takto uctili jeho pamiatku.

Moderátorka rodila v Brne, kam za nimi v sobotu prišla pozrieť bračeka aj Sára. „Jeden z najsilnejších zážitkov môjho života, ak nerátam aj moje prvé sväté prijímanie. Pred pár hodinami som druhýkrát zažil zrod života a vidieť niečo také je neopísateľné," vyznal sa cez víkend na Instagrame Sajfa.

Dvojnásobný otecko poďakoval svojej Veronike a prihovoril sa aj ostatným otcom. „Vy muži, ktorí ste videli vaše ženy rodiť, vzdychať a siahať si na absolútne dno svojich síl, viete presne, o čom hovorím. Život je magický vesmírny úkaz a vďaka našim ženám máme my muži tú možnosť tú mágiu zblízka pozorovať," napísal k spoločnej fotke so synom Sajfa, ktorý sa hneď zhostil povinností a s bábätkom pomáha Veronike.

Rodinku si už moderátor priviezol späť domov. Z pohodlia domova sa na sociálnej sieti rozpísala aj čerstvá mamina, ktorá odhalila dôvod, prečo rodila u našich susedov. "Šimi sa narodil vo fakultnej nemocnici Brno na Obilním trhu. Zažili sme úžasný pôrod, podľa našich predstáv, bez akýchkoľvek zásahov, v prítmí, pokoji, s famóznym vedením pôrodnej asistentky Markéty a duly Majky," ospevovala nemocničný tím.

Dodala, že aj po pôrode mali empatický, láskavý a rešpektujúci prístup. Nemocnicu po prvýkrát navštívili mesiac pred pôrodom a Veronika už vtedy tušila, že to bude správny výber. Pôrod a dni strávené v zdravotníckom zariadení jej to len potvrdili. "Napriek tomu, že Sajfa musel pár dni znášať, že ho tam nepoznali, aj keď som mu ponúkla, že mu vyrobím menovku “slovenský Leoš Mareš”" robila si žarty z manžela.

Blondínka otvorila aj tému pôrodníctva na Slovensku. Pobyt v Brne jej vraj ukázal, že to je len a len o prístupe. "Je to štandardná nemocnica, Šimi mal postieľku, v ktorej, ako povedal Matej, vozili ešte Masaryka.

Luxus” ale spočíval v správaní sa a prístupe personálu - v ktorom bolo dosť slovenského. Rovnako ako rodičiek, ktoré sme stretávali od príjmu až po odchod," opísala svoju skúsenosť. "Ak tu u nás niekto hovorí, že ženy chcú plastové okná a zlaté kľučky, nech sa spamätá. Ženy chcú len rešpekt, empatiu a základné dodržiavanie odporúčaní WHO," dodala moderátorka.