28. júl. 2022 o 06:00
žani, Koktejl

Chlapček utrpel strašné zranenia, zomrel krátko po narodení: Matka Jana za to bude pykať!

placeholder
Chlapček zomrel v nemocnici (ilustračné foto).
Zdroj: iStock

Chlapčeka nechcela, pripravila ho teda o život!

Zahraničné správy
28. júl. 2022 o 06:00
Chlapček utrpel strašné zranenia, zomrel krátko po narodení: Matka Jana za to bude pykať!

Chlapčeka nechcela, pripravila ho teda o život!

Češka Jana F. (35) bola za chladnokrvný čin už niekoľkokrát odsúdená, ale prípad sa otváral znova a znova. Verdikt súdu je konečne definitívny. Za smrť synčeka skončí za mrežami na 15 rokov.

Pavlík sa narodil predčasne v júli 2017 v prenajatom byte v Plzni. Podľa rozsudku Jana chlapčekovi silne stlačila hlavičku, čím mu spôsobila strašné zranenia. Utrpel zlomeniny lebečných kostí, masívny krvný výron do mozgu a ťažký opuch mozgu, ktorý bol bezprostrednou príčinou smrti. „Pôsobila hrubým vonkajším násilím na hlavičku novorodenca, zabalila ho do plachty s úmyslom vyhodiť ho do kontajnera," uviedla na plzenskom súde štátna zástupkyňa Věra Brázdová.

Jana svoju vinu naďalej popiera. „Neviem, ako prišiel k tým zraneniam, ja som mu ich neurobila. Dieťa som mala s kamarátom, poznáme sa už 10 rokov, mali sme spolu občas sex. Bavili sme sa, že dieťa dáme na adopciu. On povedal, že má známu, ktorá by si dieťa vzala. Porodila by som v zahraničí, v Rakúsku, s tým, že dieťa by bolo ako jej. K lekárovi do Rakúska sme už ale nešli,“ citoval výpoveď ženy Blesk.cz.

V byte, kde prišiel Pavlík na svet, bývala okrem Jany aj jej matka. Žena vraj o tehotenstve nemala najmenšie tušenie. Na dcére si nič nevšimla, nakoľko neprestala fajčiť cigarety ani marihuanu. „V ten deň som išla ráno do kúpeľne. Videla som záchod od krvi, pýtala som sa dcéry, čo sa jej stalo, potom začalo plakať dieťa. Bábätko som zabalila do županu, nechcela som sa naňho veľmi pozerať, nemohla by som ho potom odniesť. Odviezla som ho k poliklinike do babyboxu,“ uviedla jej matka v prípravnom konaní. Až v nemocnici vybrali chlapčekovi meno. Zomrel o 36 hodín neskôr.