01. mar. 2024 o 20:34
žani, Koktejl

Končí! Nicholsonová vešia politickú kariéru na klinec: Nevládzem a mám strach

placeholder
Lucia Ďuriš Nicholsonová.
Zdroj: TASR

Už nechce pokračovať.

Domáca politika
01. mar. 2024 o 20:34
Končí! Nicholsonová vešia politickú kariéru na klinec: Nevládzem a mám strach

Už nechce pokračovať.

Politička Lucia Ďuriš Nicholsonová verejne zareagovala na status novinárky Zuzany Kovačič Hanzelovej, ktorá sa sťahuje z verejného priestoru. Má plné zuby útokov a hejterov a potrebuje načerpať silu. Nicholsonová napísala, že jej rozhovory novinárky budú chýbať, no rozumie tomu.

Poslankyni čoskoro vyprší mandát v Európskom parlamente a ako sama napísala s ním aj jej politická kariéra. "Končím. Už neviem reprezentovať krajinu, ktorej som prestala rozumieť. A už nevládzem byť terčom arzenálu bezbrehej nenávisti mizogýnnych uchylákov, ktorú mi štrnásť rokov nalievajú do slov ako každodenný fejsbúkový koktejl," zverila sa.

Dodala, že sa bojí súčasnej tváre Slovenska. "Zakaždým, keď som s rodinou v Štiavnici na chalupe, narážam do fašizoidných alfa samcov a mám strach, že mi hodia tehlu do hlavy alebo zápalnú fľašu do chalupy," napísala ďalej s tým, že tejto nenávisti nechce vystavovať svoje deti.

Má aj tretí dôvod. "Tá tichá časť Slovenska, ktorá mlčí, keď by mala kričať. Tá slušná časť, ktorá sa nevie zomknúť. Politici sa blokujú na kandidátkach a zakazujú si navzájom vystupovať na mítingoch proti Ficovi. Spojiť sa nedokážu ani slušní ľudia v uliciach. Tisíce ľudí na námestiach sú stále len smietka z voličov súčasnej opozície a len promile z 1,3 milióna ľudí, ktorí vo voľbách volili ruských trollov, ktorí nenávidia ženy a polodementných zlodejov titulov, ktorí sa vyjadrujú zvukmi hladných tučniakov," nedávala si servítku.