25. apr. 2024 o 05:30
žani, Koktejl

Majk Spirit šokoval vyhlásením o prezidentských voľbách: Mohol som si pekne privyrobiť!

placeholder
Raper Majk Spirit musel zareagovať.
Zdroj: Martin Hykl/CZECH NEWS CENTER CNC / Martin Hykl / CNC / Profimedia

Uviedol veci na pravú mieru.

Domáce promi
25. apr. 2024 o 05:30
Majk Spirit šokoval vyhlásením o prezidentských voľbách: Mohol som si pekne privyrobiť!

Uviedol veci na pravú mieru.

Viacero umelcov kývlo na ponuku a vystúpilo na koncerte v Slovenskom národnom divadle v Bratislave. 75. výročie oslavovala Hudba ministerstva vnútra SR. Na pódium sa s nimi postavili kapela Desmod, Majk Spirit, Aleš Jenis a Ľubica Vargicová. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok využil príležitosť a so známym slovenským raperom sa odfotil.

Snímkou sa následne pochválil na sociálnej sieti. "Ženy treba ľúbiť, na tom sme sa zhodli. Mám rád ľudí, ktorí sa neboja experimentovať a prekračovať hranice. Výsledky sú často bravúrne, potešujúce a inšpirujúce. Toto sa parádne podarilo aj spojením 75-ročnej Hudby ministerstva vnútra SR a Majka Spirita. Je to dobrá cesta, ako k mladšej generácii dostať klasiku a uchovať tak naše bohaté hudobné dedičstvo a tradície. Bolo mi potešením," napísal minister.

Mnoho ľudí nedokáže pochopiť, prečo sa Spirit odfotil s politikom a opakovane mu kladú rovnakú otázku. Raper sa preto rozhodol zareagovať. "Dúfal som, že to nebude treba vysvetľovať, a verím, že moji fanúšikovia to chápu, ale vidím, že pre ostatných potrebujem uviesť veci na pravú mieru. Naučil som sa, že takéto 'kauzy' netreba nechávať žiť vlastným životom, lebo ľudia sú z toho potom popletení. Takže.." začal.

Napísal, že ako umelec je apolitický a tak to aj ostáva naďalej. "Nepodporujem nikoho! Slovenskej politike nevenujem ani minútu svojho času, absolútne ju nesledujem. Samozrejme, poznám tie najväčšie mená a niektoré veľké kauzy, ale viem toho o slovenskej politike pramálo, a preto robím niečo, čo je v tejto dobe plnej názorov veľmi nezvyčajné: Nevyjadrujem sa k tomu," pokračoval vo vysvetľovaní.

Pripomenul, že ticho ostal aj pred prezidentskými voľbami, kedy sa na jednu alebo druhú stranu priklonilo veľa známych mien. "Ako jedno z mála veľkých mien s dosahom, som pred voľbami nepodporil žiadneho kandidáta, a zachoval si neutralitu... napriek tomu, že som si mohol pekne privyrobiť. Vaša dôvera v moju autonómiu a integritu je pre mňa dôležitejšia ako peniaze," šokoval Spirit, vlastným menom Michal Dušička. Nevysvetlil však, či dostal pred voľbami konkrétnu ponuku a od ktorého z prezidentských kandidátov.

Dodal, že ešte deň pred spomínaným vystúpením netušil, kto je minister vnútra, ako sa volá a ani ako vyzerá. "Áno, až tak veľmi to nesledujem. Keď sme sa na akcii zoznámili, a sám sa mi tento mladý sympatický chlapík priznal, že mi veľmi fandí, nevidel som jediný dôvod odmietnuť fotku," objasnil. Ľudí zároveň požiadal, aby do budúcnosti nepolitizovali jeho činy a vyjadrenia. Fotka je pre neho len fotka.

Keď raz bude mať raper chuť, aby sa zapojil do politiky, spraví to podľa vlastných slov priamo a otvorene. "Verte mi, že všetci budete presne vedieť, čo si myslím a za čím stojím. Zatiaľ ostávam politicky nebinárny, takže ak si ma priraďujete doprava alebo doľava, sú to čisto vaše špekulácie, ja sa takto neškatuľkujem," ukončil svoje vyhlásenie Spirit.