V piatok 14. februára, kedy zamilovaní oslavovali svätého Valentína, vydýchol naposledy Francesco Rivella. Ten v roku 1964 vyvinul receptúru na slávny lieskovoorieškový krém Nutella. Mal byť náhradou oveľa drahšej čokoládovej nátierky. Lieskové oriešky mali byť lacnou alternatívou, ale práve ony urobili z Nutelly milovaný dezert. Francesco Rivella zomrel vo veku 97 rokov.
Vyštudoval potravinársku chémiu v Turíne a v spoločnosti Ferrero, vtedy ešte úplne neznámej, začal pracovať v roku 1952. V roku 1964 s majiteľom Michelom Ferrerom predstavili svetu Nutellu. Ferrero zomrel pred desiatimi rokmi. „Som veľmi zarmútený, že vás musím informovať, že včera večer zomrel Francesco Rivella, náš priateľ a veľký odborník, ktorý pomohol vytvoriť Nutellu,“ uviedol hovorca spoločnosti Ferrero vo vyhlásení.
Rivella, nazývaný talianskymi médiami otec Nutelly, sa podieľal na vývoji najslávnejšej nátierky z lieskových orieškov, ktorá dnes patrí k najobľúbenejším potravinárskym produktom na celom svete. „Spoločne sme s Michelom Ferrerom cestovali po svete a kupovali cukrovinky. Nie aby sme ich kopírovali, ale aby sme ich vylepšili,“ spomínal Rivella za svojho života. Postupne sa stal kľúčovým manažérom spoločnosti a pravou rukou Micheleho Ferrera. Po odchode do dôchodku žil v Albe, kde sa venoval ovocinárstvu.
„Bude nám chýbať, nielen jeho odborné znalosti, ale aj jeho priateľská povaha a nadšenie pre vedu,“ uviedol jeden z kolegov. Francesco Rivella, ktorý bol vdovcom, po sebe zanechal troch synov, dcéru a sedem vnúčat. Jeho pohreb sa bude konať v Albe, kde žil, a potom ho uložia do hrobu v Barbarescu.