18. dec. 2025 o 13:00
žani, Koktejl

Slovenské Vianoce Adriany Kneissl v Rakúsku: Takto ovplyvnila zahraničných svokrovcov!

placeholder
Bývalá moderátorka, cukrárka a podnikateľka Adriana Kneissl.
Zdroj: Instagram/adriana_kneissl

Najkrajšie sviatky v roku má presne rozplánované.

Domáce promi
18. dec. 2025 o 13:00
Slovenské Vianoce Adriany Kneissl v Rakúsku: Takto ovplyvnila zahraničných svokrovcov!

Najkrajšie sviatky v roku má presne rozplánované.

Láska zaviala bývalú moderátorku Adrianu Kneissl (49) za hranice. Pred viac ako štyrmi rokmi zavesila svoju kariéru v televízii na klinec a presťahovala sa do nádherného kaštieľa v Burgau. S dnes už manželom Christianom si tam vybudovali spoločný domov, ale tiež biznis. Z Adriany sa stala hotelierka, ktorá dokáže ubytovať a pohostiť naraz trinásť ľudí, píše časopis Šarm.

O svojom súkromí a plánoch na najkrajšie sviatky v roku prehovorila Kneissl na besede v Karloveskej knižnici. „Naše rakúske Vianoce sú slovenské,“ uviedla. „Môj otec vždy príde pred Vianocami, navarí mi päť litrov kapustnice a urobí päť kíl majonézového šalátu. Niečo si síce zoberie potom domov, ale ja môžem kapustnicu jesť aj tri dni,“ dodala.

Niekdajšia markizáčka má z prvého manželstva dve dospelé deti. Juraj (25) a Lucia (24) za mamou pricestujú pred Štedrým dňom a všetci si dajú spolu slávnostné raňajky alebo večeru. Majú to rozdelené, aby s nimi mohol tráviť čas aj exmanžel moderátorky a babička. „Pred Vianocami si u mňa v Burgau rozdáme darčeky, posedíme a 24. decembra sú už na Slovensku," podelila sa.

Kneissl trávi Vianoce s manželom, no samota im nehrozí. Tradičnú večeru si vychutná so svokrovcami. „Svokra už avizovala: ‚Ideme na Vianoce k tebe,‘“ citovala ju Adriana, ktorá im rozšírila zoznam vianočných zvykov. „Všetky zvyky, ktoré sme mali doma, majú teraz aj oni. Veľmi sa im to páči,“ vyznala sa s tým, že vďaka nej spoznali krížik medom na čelo či jedenie strúčika cesnaku s oplátkou.

Obľúbená cukrárka prešla za uplynulé mesiace úchvatnou premenou, za ktorou je prísna úprava stravovania. Napriek tomu nehrozí, že by na sviatky piekla špeciálne koláče s čo najmenším počtom kalórií. „Poctivá klasika s maslom a cukrom musí byť. Keby som povedala, že odteraz nebudú jesť klasický cheesecake, ale len ten bielkovinový, sladený erytritolom (prírodné sladidlo, pozn. red.), to by mi asi neprešlo," poznamenala so smiechom.

Výhodou je podľa nej to, že na Vianoce nepečie veľa druhov. „Svokor miluje gaštanovú roládu, urobím jednu a to stačí. Každý rok ešte robím plnené medovníčky podľa receptu Kamilky Magálovej, ktoré milujú zasa moje deti. To je všetko a všetci sú spokojní,“ dodala s tým, že na sviatky sa neprejedajú a na stole majú zo všetkého len trošku.