Chcete sa s nami podeliť o svoje skúsenosti z letnej dovolenky? Zažili ste niečo podobné? Napíšte nám na tip@koktejl.sk
Hoci neustále pribúdajú sťažnosti na zdražovanie od našich českých susedov, Slováci vedia v Chorvátsku nájsť podniky, ktorých cenové ponuky si pochvaľujú. Inak to nebolo ani v prípade našich dvoch čitateľov. „Sme s manželom v Rogoznici. Krásne, čisté more, pláž. Čo sa týka cien, úplne v pohode. Dali sme si obrovský mäsový tanier pre 4 ľudí, k tomu nápoje a platili sme 43 eur. My sme nadmieru spokojní," zhodnotila tohtoročnú dovolenku Jana.
Na ceny sa nesťažuje ani čitateľ, ktorý si užíva dovolenku v meste Rovinj. Na to, že sa stravujú na pláži, sú ceny viac než prijateľné, čo poviete? „Chorvátsko, Rovinj. Pláž Amarin, čistá voda. Prijateľné ceny za jedlá na pláži," zhodnotil svoju dovolenku čitateľ, ktorý nám zaslal niekoľko fotiek pláže aj chutného jedla. Na menu reštaurácie, ktorú navštívil, figurujú obľúbené jedlá za dobré ceny.
Ryba stojí 120 HRK (15,95 eur), vysmážané chobotnice 100 HRK (13,30 eur). Na svoje si prídu aj milovníci sladkého, za palacinky zaplatia 30 HRK (3,99 eur). Poďme sa ale pozrieť na typickejšie jedlá chorvátskych prímorských reštaurácií. Ančovičky vás v čitateľovom obľúbenom podniku vyjdú na 50 HRK (6,65 eur), grilované kura so zemiakmi na 70 HRK (9,31 eur).
Populárne sú aj taniere miešaného mäsa. Tu sa najedol výhodne ako aj Jana. Tanier miešaného mäsa + hranolky stojí 100 HRK (13,30 eur), pre dve osoby 190 HRK (25,26 eur). Hamburger 40 HRK (5,32 eur), čevapčiči - 5 kúskov s hranolkami 40 HRK (5,32 eur), 10 kúskov s hranolkami 70 HRK (9,31 eur). A nesmie chýbať ani pljeskavica s hranolkami, tá vás vyjde na 70 HRK (9,31 eur).