Celebrity
photo Foto
video Video
14. júl. 2023 o 16:00
mob, Koktejl

Synčekovi Doroty Nvotovej ochrnula polovica tváre: Vo VIDEU varuje všetkých Slovákov!

placeholder
Dcéra herečky Anny Šiškovej Dorota Nvotová.
Zdroj: Instagram/nvotovadorota

Na nebezpečenstvo upozorňuje všetkých Slovákov.

Celebrity
14. júl. 2023 o 16:00
Synčekovi Doroty Nvotovej ochrnula polovica tváre: Vo VIDEU varuje všetkých Slovákov!

Na nebezpečenstvo upozorňuje všetkých Slovákov.

Počas leta mala Dorota Nvotová (40) kampaňovať s kolegami z politickej strany Demokrati, no náhle zdravotné komplikácie syna Filipa jej spravili „škrt cez rozpočet“.

Nvotovej synovi zrazu ochrnula polovica tváre a okamžite museli utekať na pohotovosť. Nakoniec skončili na infekčnom oddelení odkiaľ sa ozvala svojím fanúšikom a objasnila, čo sa stalo. „Filipko zrazu stratil kontrolu nad polovicou tváre, akoby mu ochrnula. Prišli sme k doktorovi a povedali nám, že má boreliózu. Bol tu hneď hospitalizovaný,“ povedal vo videu na sociálnej sieti.

V prvom momente tomu nechcela ani veriť, pretože žiadneho kliešťa mu posledné týždne nevyťahovala. Od lekárov si vypočula vysvetlenie. „Povedali nám, že ju roznášajú už larvy kliešťov, ktoré sú takmer neviditeľné. Samé sa prisajú, samé sa odsajú, vy o tom vôbec neviete a nakazia vás. Striekajte sa repelentom. Pri každej návšteve exteriéru sa radšej aj osprchujte,“ uzavrela Nvotová a dodala, že ich teraz čaká 14-dňová izolácia a Filip bude musieť brať antibiotiká.

Do mimoparlamentnej strany Demokrati vstúpila hudobníčka a občianska aktivistka Dorota Nvotová na začiatku júna. Chcela by sa venovať téme menšín, Rómov aj kultúry, pretože má za sebou niekoľko projektov v týchto oblastiach. Pripomenula, že kultúra prešla počas pandémie ťažkým obdobím a stále nebolo dosť zadosťučinené všetkým umelcom a ľuďom pracujúcim v umeleckom priemysle.

Dodala, že posledné roky sa venovala občianskemu aktivizmu, no to na zmenu úplne nestačí. Ako umelkyňa vidí svoje miesto v politike, chce pomôcť strane v kampani. Demokrati sú podľa nej stranou, v ktorej sa stretli pre ňu voliteľní ľudia. Ocenila expremiéra Eduarda Hegera a exministra obrany Jaroslava Naďa za ich postoje po začiatku invázie na Ukrajinu.