18. sep. 2023 o 13:00
krsk, Koktejl

Megahit Elánu sprevádzali tragédie: Patejdl († 68) mal strach!

placeholder
Skupina Elán.
Zdroj: TASR - Pavel Neubauer

Pieseň je spájaná s nešťastnými udalosťami.

Domáce promi
18. sep. 2023 o 13:00
Megahit Elánu sprevádzali tragédie: Patejdl († 68) mal strach!

Pieseň je spájaná s nešťastnými udalosťami.

Z piesne Voda, čo ma drží nad vodou sa stal pred 24 rokmi hit. Tento rok zároveň sprevádzala do neba aj svojho autora Vaša Patejdla, keď zaznela na začiatku jeho poslednej rozlúčky. Ako uvádza portál CNN PRIMA NEWS, hudbu k piesni naspieval Jožo Ráž, napísal Vašo Patejdl a o text sa postaral básnik Jozef Urban. Všetkých troch postihol krutý osud...

Pieseň sa stala titulnou skladbou tretieho pokračovania filmu Fontána pre Zuzanu. Začali sa však diať smutné veci. Textár Jozef Urban sa vydania piesne nedožil, pretože havaroval a bol na mieste mŕtvy.

"Počul iba moju demonahrávku. Keď potom Jožo pieseň naspieval, po ceste domov havaroval na motorke, niekoľko mesiacov bol v kóme a prežil len zázrakom. V tej chvíli som si hovoril, že to už nemôže byť ani náhoda a priznávam, mal som strach, aby som nebol tretí na rade. Začal som si dávať na seba pozor," uviedol v dávnejšom rozhovore Patejdl.

Pred nahrávaním piesne mal Ráž jednu podmienku. Pieseň musela byť lepšia ako hit Ak nie si moja. Akonáhle si ju vypočul, okamžite súhlasil s naspievaním.

Krutý osud po rokoch postihol aj Patejdla, píše český web. Ešte tri týždne pred smrťou koncertoval a blížiace sa problémy na ňom nebolo poznať. Odišiel náhle a len dva týždne po tom, čo mu diagnostikovali rakovinu.