10. sep. 2024 o 17:00
emd, Koktejl

Uznávaného šéfkuchára Richarda († 63) oplakáva rodina aj zákazníci: S ochorením bojoval niekoľko rokov

placeholder
Richard miloval varenie nadovšetko.
Zdroj: Instagram/@staciastella

Jeho smrť mnohých ľudí hlboko zasiahla.

Zaujímavosti
10. sep. 2024 o 17:00
Uznávaného šéfkuchára Richarda († 63) oplakáva rodina aj zákazníci: S ochorením bojoval niekoľko rokov

Jeho smrť mnohých ľudí hlboko zasiahla.

Stovky ľudí vzdali hold známemu šéfkuchárovi, ktorý zomrel po dlhom boji s vážnym ochorením. Richard Hughes, 63-ročný šéfkuchár reštaurácie Assembly House v Norwichi, zomrel v nedeľu 1. augusta, uviedla jeho rodina. Smutnú správu o jeho úmrtí priniesla stanica BBC.

"Naše srdcia sú zlomené a vieme, že mnohí to budú cítiť tiež," píše rodina vo vyhlásení. V poslednej správe napísanej krátko pred smrťou Richard uviedol, že ho tešilo vnášať pôvab do života ľudí. "Aké privilégium. Bol som neuveriteľne šťastný chlapík," odkázal.

Zostala po ňom vdova Stacia, dcéry Alison a Stacey, vnuci Isaac, Miles a Bennett, bratia David a Phillip a nevlastné deti Ruby a Cole. "Ďakujeme, šéfe. Ľúbime ťa," dodala rodina.

Kariéra šéfkuchára sa začala v kuchyni hotela Imperial v meste Great Yarmouth, kde ako 15-ročný začínal ako umývač hrncov a potom sa šesť rokov vzdelával, aby sa stal šéfkuchárom. Po odchode pracoval v michelinskej reštaurácii The Rookery v grófstve Cheshire, potom sa vrátil do Norfolku a v roku 1991 otvoril svoju prvú reštauráciu Number 24 vo Wymondhame.

V roku 2002 otvoril s prvou manželkou Sue reštauráciu The Lavender House v Brundalle, ktorá získala celonárodné uznanie. Založil školu varenia Richard Hughes Cookery School, ktorá neskôr získala prvé ocenenie Britská škola varenia roka. Vyučoval aj na hotelovej škole City College Norwich. V roku 2009 si spolu so svojím obchodným partnerom Iainom Wilsonom prenajal budovu Assembly House.

Posledné štyri roky sa Richard necítil dobre a viac ako 18 mesiacov sa aktívne liečil. Poslednýkrát pracoval v kuchyni v decembri 2023. "Bol to môj život a je mi smutno, že som oň prišiel. Tak veľmi som to miloval. Ale samozrejme, nie je to len o jedle, nikdy to tak nebolo. Je to radosť z dávania, zo starostlivosti o ľudí. Prinášať ľuďom do života pôvab. A je to práca s mojou rodinou, s mojimi najlepšími priateľmi, s mojimi najobľúbenejšími ľuďmi," odkázal v tom čase zamestnancom a zákazníkom.