29. nov. 2022 o 06:00
žani, Koktejl

Lenka († 35) predčasne porodila, aby porazila rakovinu: Smutný koniec trýznivého boja!

placeholder
Lenka chcela poraziť zákernú formu rakoviny prsníka.
Zdroj: Donio

Manžel a synovia prežívajú obrovskú bolesť.

Domáce správy
29. nov. 2022 o 06:00
Lenka († 35) predčasne porodila, aby porazila rakovinu: Smutný koniec trýznivého boja!

Manžel a synovia prežívajú obrovskú bolesť.

Tehotná Lenka († 35) z Piešťan si nahmatala hrčku na prsníku. Pripísala ju zdurenej mliečnej žľaze. Z omylu ju vyviedol výsledok sono vyšetrenia, kde lekár automaticky oznámil zlú správu. Zákerný typ rakoviny prsníka jej diagnostikovali v 7. mesiaci tehotenstva. Bábätko s ňou bojovalo v brušku. Napriek tehotenstvu okamžite začala chemoterapia. Danielka porodila predčasne, no je zdravý.

Po pôrode pokračovala v chemoterapiách a podstúpila aj operácie. "Liečba nezaberala a po pol roku sa objavili metastázy na pľúcach, pečeni, mozgu a kostiach," napísala rodina pri zbierke.

Pomôcť jej mohol liek, ktorý nie je na Slovensku hradený zdravotnou poisťovňou. "Cena jedného cyklu je 4800 eur, potrebujem minimálne 3 cykly na zistenie liečebnej odpovede," vysvetlili. Na zaplatenie drahej liečby nemali dosť peňazí a tak sa obrátili na Slovákov.

Ako píše denník Nový Čas, mamina Romanka (6) a Danielka (1) chcela žiť pre svojich milovaných synov. Jej ťažký boj mal však smutný koniec. Lenka poslednýkrát vydýchla koncom novembra. Manžel Roman pri nej sedel až do úplného konca.

"Posledný týždeň už nič neprijímala, nejedla ani nepila. V stredu večer jej saturácia klesala a už sme vedeli, že je zle," opísal najhoršie momenty zronený muž. "Ročný Danielko situáciu ešte veľmi nevníma, je ozaj maličký. Roman má šesť a vedel, že mamička je chorá, ale zatiaľ nevie, čo sa stalo. Čoskoro mu to poviem, ale desím sa toho,“ dodal otec dvoch chlapcov.