17. apr. 2024 o 19:00
NK, Koktejl

Tragická smrť mladej hviezdy († 30): Speváčku našli mŕtvu v dome jej priateľa!

placeholder
Speváčku našli priatelia v kúpeľni v bzvedomí.
Zdroj: instagram/ramramram2

Smrť hviezdy šokovala fanúšikov.

Zaujímavosti
17. apr. 2024 o 19:00
Tragická smrť mladej hviezdy († 30): Speváčku našli mŕtvu v dome jej priateľa!

Smrť hviezdy šokovala fanúšikov.

30-ročnú K-popovú speváčku Park Bo Ram našli mŕtvu v dome jej priateľa. Podľa polície bola Park spolu s ďalšími dvoma ženami vo štvrtok v dome svojho priateľa v Soule, keď skolabovala a zastavilo sa jej srdce. Bola prevezená do nemocnice, ale zomrela o 23.17 h, približne hodinu po tom, ako ju našli. Polícia začala smrť vyšetrovať, informoval Daily Mail.

Podľa spravodajského portálu AllKPop vydala policajná stanica Namyangju správu, v ktorej sa uvádza, že speváčka s priateľmi popíjala alkohol. V správe sa uvádza, že o 21.55 h sa ospravedlnila, že ide na toaletu, ale dlhšie sa nevracala. Keď ju jej dvaja priatelia išli skontrolovať, "našli ju schúlenú pri umývadle v bezvedomí", uvádza sa v správe. Kým čakali na príchod záchranárov, začali hviezdu resuscitovať.

Parkina agentúra XANADU Entertainment vydala vyhlásenie, v ktorom oznámila speváčkinu smrť.

"Sme tu, aby sme sa podelili o smutnú a srdcervúcu správu. Park Bo Ram náhle zomrela 11. apríla neskoro večer. Všetci umelci a vedúci pracovníci spoločnosti XANADU Entertainment hlboko smútia za zosnulou. O to viac nás bolí srdce, že túto náhlu správu musíme oznámiť všetkým fanúšikom, ktorí ju podporovali. Pohreb sa bude konať po konzultácii s rodinou. Ešte raz im posielame úprimnú sústrasť, a zosnulá aby odpočívala v pokoji," uvádza sa vo vyhlásení.

Park na seba prvýkrát upozornila účasťou v konkurze v šou Superstar K2 v roku 2010. O štyri roky neskôr, v roku 2014, debutovala s piesňou "Beautiful", ktorá sa v tom roku umiestnila na 19. mieste juhokórejského výročného rebríčka. Len desať dní pred svojou náhlou smrťou vydala nový singel s názvom 'I Miss You' a údajne sa pripravovala na vydanie albumu.

Park nie je prvou mladou juhokórejskou speváčkou, ktorá v posledných rokoch zomrela. Minulý rok našli 25-ročného speváka Moonbina mŕtveho v jeho byte. Jeho smrť bola pripísaná samovražde. Herečka Park Soo Ryun zomrela vo veku 29 rokov v júni 2023 po páde zo schodov. Vlani tiež našli mŕtvu juhokórejskú influencerku BJ Ahyeong, ktorá bola pohodená v jame v Kambodži niekoľko týždňov po tom, ako ukončila svoju kariéru na sociálnych sieťach. Choi Sung-bong, ktorý mal 33 rokov, tiež zomrel v roku 2023 pravdepodobne pri samovražde.

Podľa De Telegraaf má Južná Kórea najvyššiu mieru samovrážd medzi mladými ľuďmi vo vyspelých krajinách sveta. K-popové hviezdy sa svojou prácou dostávajú pod veľký tlak. Ale hoci sa desiatky hercov, K-popových hviezd a iných juhokórejských celebrít stali obeťami samovrážd v dôsledku duševných chorôb, mnohí zomreli aj pri ničivých nehodách či dokonca pri desivých vraždách.