Zaujímavosti
photo Foto
video Video
14. feb. 2024 o 12:00
mob, Koktejl

Koľko zaplatil za kávu a štýlový koláč? Slovák Alex v Miláne: Neľutujem ani cent!

Neľutuje ani cent.

Zaujímavosti
14. feb. 2024 o 12:00
Koľko zaplatil za kávu a štýlový koláč? Slovák Alex v Miláne: Neľutujem ani cent!

Neľutuje ani cent.

Máte tip? Pošlite nám ho na tip@koktejl.sk

Cestovanie nebolo pre Slovákov ešte nikdy také dostupné ako je tomu dnes. Na víkend si môžete vyraziť do akejkoľvek európskej metropoly a objavovať nevšedné miesta. Uplynulú nedeľu tak urobil aj Alex, ktorý sa rozhodol na otočku vybrať do talianskeho Milána na večerný futbalový zápas medzi domácim AC a Neapolom (1:0).

Cez deň si prehliadol centrum mesta a hoci majú Taliani nespočetné množstvo výborných kaviarní, rozhodol sa zavítať do podniku celosvetovo známej značky nachádzajúceho sa v starej budove pošty neďaleko katedrály Duomo. Už od začiatku mu bolo jasné, že to nebude asi obyčajná prevádza, pretože pred vchodom stál rad ľudí a do vnútra ich púšťal SBSkár, ktorý starostlivo dohliadal na to, aby tam nebolo príliš veľa ľudí a nebol tak preplnený.

„Pri vstupe do kaviarne ste sa cítili, akoby ste vošli do laboratória. Priestoru dominovalo obrovské pražiarenské zariadenie s množstvom trubiek, ktoré prechádzali celou prevádzkou,“ napísal do redakcie Koktejl.sk.

Z obrovského množstva nápojov a dobrôt si Alex nakoniec vybral klasické espresso, ku ktorému pridal cold brew s citrónovou príchuťou a croissant v tvare kocky. Za tieto tri veci zaplatil 15 eur, no neľutuje ani cent, najmä pri horko-kyslom studenom nápoji.