18. mar. 2023 o 20:00
lv, Koktejl

Magdalene († 46) zanechal bohatý milenec majetok: Teraz ju našli mŕtvu!

placeholder
Majiteľka nočného klubu Magda Zalinska.
Zdroj: Facebook/Magda Zalinska

Boli v tom peniaze?

Správy
18. mar. 2023 o 20:00
Magdalene († 46) zanechal bohatý milenec majetok: Teraz ju našli mŕtvu!

Boli v tom peniaze?

Ženu, ktorá sa zaplietla do súdneho sporu s rodinou svojho priateľa bankára o jeho majetok v hodnote 4 miliónov libier (4 557 286,20€), našli mŕtvu. 46-ročnú Magdalenu Zalinsku objavili policajti, ktorí vylomili dvere jej bytu v južnom Londýne po tom, ako sa na policajtov obrátili susedia v obave o jej život, píše the Sun.

Polícia potvrdila, že smrť bývalej majiteľky nočného klubu sa považuje za nečakanú, ale nie podozrivú, napriek tomu, že bola v centre vyhroteného boja o majetok svojho bývalého milenca Dannyho Truella po jeho smrti v roku 2019.

Danny, ktorý zarobil 18 miliónov libier (20 505 600,00€) v banke Goldman Sachs pred tým, ako sa stal najlepšie plateným šéfom charitatívnej organizácie v Spojenom kráľovstve, zomrel vo veku 55 rokov po tom, čo dlhé roky trpel motorickou neurónovou chorobou.

Spor mal vypuknúť po tom, čo na základe závetu dostala podiel Dannyho bytu v Claphame v južnom Londýne, ako aj 2 milióny libier (2 277 200,00€) v hotovosti a 1,3 milióna libier (1 480 180,00€) z bankového účtu v priebehu siedmich rokov pred jeho smrťou.

Jeho brat Edi tvrdil, že pani Zalinska, na Dannyho údajne vyvíjala neprimeraný nátlak, aby jej odovzdal hotovosť a majetok, a že z tohto dôvodu by mal byť závet zrušený. Prostredníctvom svojich právnikov ju označil za "dievča na telefón". Tvrdil tiež, že využívala svoj podnik ako zásterku na neustále ťahanie peňazí od multimilionára.

Zalinska obviňujúce tvrdenia poprela a trvala na tom, že ich vzťah bol úprimný a láskyplný. Na predbežnom pojednávaní v tejto veci poukázal advokát pani Zalinskej na skutočnosť, že ju Danny v závete označil za svoju partnerku a závislú osobu. Na úvodnom pojednávaní bolo povedané, že spor sa točí okolo zvláštneho vzťahu medzi dvojicou.

Zástupca Ediho sudcovi povedal, že Danny viedol dva veľmi oddelené životy, jeden so svojou rodinou a druhý s pani Zalinskou. Dodal, že on a jeho klienti majú dôkazy, že v čase viedla vzťahy aj s inými ľuďmi.

O prípade by sa malo rozhodnúť na dvojtýždňovom pojednávaní na Najvyššom súde na budúci rok. Nie je jasné, aký vplyv bude mať smrť pani Zalinskej, hoci má dve deti, ktoré by mohli zdediť majetok a peniaze, ktoré dostala od Dannyho.