12. apr. 2024 o 19:00
lv, Koktejl

Žena sa obrátila na lekára s nepríjemným pocitom tam dole: Nechutný nález vo vagíne!

placeholder
Z nálezu boli šokovaní (ilustračné foto)
Zdroj: iStock

S podobným prípadom sa ešte nestretli.

Zaujímavosti
12. apr. 2024 o 19:00
Žena sa obrátila na lekára s nepríjemným pocitom tam dole: Nechutný nález vo vagíne!

S podobným prípadom sa ešte nestretli.

Lekári zostali ohromení po tom, čo žene vo vagíne objavili švába. Nemenovaná pacientka prišla na kliniku v stredoamerickom Hondurase a sťažovala sa, že sa cíti extrémne nepokojná, rozrušená a spotená. Predchádzajúcu noc nemohla spať, pretože mala pocit, že sa jej vo vagíne nachádza niečo "veľmi zvláštne", píše The Sun.

Pri vyšetrení v nej lekársky tím našiel mŕtveho tvora. Gynekológ Marco Cálix, ktorý sa o pacientku staral, nikdy nič podobné nevidel. „Pacientka povedala, že má vo vagíne niečo nezvyčajné. Keď som zaviedol zrkadlo, videl som, že je to hmyz. Napokon som odstránil švába," povedal. Nebolo jasné, ako sa šváb dostal do tela ženy ani ako dlho tam bol. Odborník uviedol, že pri vaginálnych vyšetreniach sa bežne nachádzajú kondómy a sexuálne hračky.

Nie je nezvyčajné, že hmyz uviazne v ľuďoch. Zvyčajne sa to však týka oblastí, ako sú uši. Štúdia z roku 2006 odhalila, že v priebehu dvoch rokov vytiahli v jednej juhoafrickej nemocnici ľuďom z uší 24 živočíchov. Desať z nich boli šváby, nasledovalo osem múch, tri chrobáky, kliešť, vražedný chrobák a moľa. Hmyz, ktorý sa dostane do tela, môže byť nebezpečný a vyvolať infekciu. Medzi varovné príznaky problémov patrí bolesť alebo opuch na postihnutom mieste.

Doktor Marco uviedol, že medzi príznaky infekcie pošvy môže patriť abnormálny alebo zapáchajúci výtok, krvácanie, opuch alebo vyrážka. Odporučil ženám, aby sa v prípade akýchkoľvek pochybností vždy poradili so svojím lekárom.