01. jún. 2023 o 22:09
mob, Koktejl

Ďalšia nehoda prezidenta Bidena: VIDEO jeho pádu obletelo svet!

placeholder
Americký prezident Joe Biden zakopol a spadol pri odovzdávaní diplomov na slávnostnom promócii americkej Akadémie vzdušných síl v Colorade.
Zdroj: TASR/AP

Znova sa to stalo.

Zahraničná politika
01. jún. 2023 o 22:09
Ďalšia nehoda prezidenta Bidena: VIDEO jeho pádu obletelo svet!

Znova sa to stalo.

Americký prezident Joe Biden (80) vo štvrtok zakopol a spadol pri odovzdávaní diplomov na slávnostnom promócii americkej Akadémie vzdušných síl v Colorade, informuje BBC. Najstaršiemu úradujúcemu prezidentovi USA pomohli vstať a bez pomoci sa vrátil na svoje miesto.

Prezident stál asi hodinu a pol, aby si potriasol rukou s každým z 921 promujúcich kadetov. Podľa tlačovej správy Bieleho domu zakopol o čierne vrece s pieskom. Na záberoch z incidentu je vidieť, ako ukazuje na vrece na javisku, keď sa opäť postavil na nohy.

„Je v poriadku. Na pódiu bolo vrece s pieskom, keď si podával ruky,“ napísal na Twitteri riaditeľ komunikácie Bieleho domu Ben LaBolt. Prezidenta videli, ako beží späť k svojej kolóne, keď sa obrad skončil krátko po jeho páde. Nedávne prieskumy verejnej mienky naznačujú, že väčšina amerických voličov má obavy z jeho veku, keď oznámil opätovnú kandidatúru.