31. jan. 2023 o 04:30
krsk, mob, Koktejl

Krutá diagnóza pre hereckú legendu Jiřinu Bohdalovú: Zdrvujúca správa!

placeholder
Česká herečka Jiřina Bohdalová.
Zdroj: Profimedia

Českú hereckú hviezdu trápi zdravie.

Zahraničné promi
31. jan. 2023 o 04:30
Krutá diagnóza pre hereckú legendu Jiřinu Bohdalovú: Zdrvujúca správa!

Českú hereckú hviezdu trápi zdravie.

Česká herečka Jiřina Bohdalová (91) sa pomaly dáva dokopy po zlomenine driekového stavca, no prišla pre ňu ďalšia rana. Podľa informácií týždenníka Sedmička má herecká legenda fatálne poškodené pľúca a jej stav sa bude, žiaľ, len zhoršovať. Správa prišla iba niekoľko týždňov po tom, čo je lekári odporučili prerušiť umeleckú činnosť.

„Číta, sleduje televíziu a venuje sa návštevám. Tých má veľa. Chodí nás za ňou dosť, snažíme sa ju udržať v dobrej nálade. Náladu má dobrú, no fyzicky je to horšie. Je to nešťastné, že sa jej prihodilo to s tým stavcom. Keď vo vyššom veku zaľahnete, potom rýchlo odchádzajú sily,“ povedal portálu Aha! režisér Zdeněk Zelenka (68).

„Asi si to viete predstaviť, ako na tom je. V týchto rokoch, keď má problémy s chôdzou, dlho tiež ležala na posteli, takže svalstvo je ochabnuté, tak je to zložitejšie. Všetci jej držíme palce,“ dodal jej blízky kamarát.

Minulý rok nebol pre Bohdalovú práve najlepší a zdá sa, že sa to nezlepšuje ani v tomto. V januári musela byť znova hospitalizovaná a v Nemocnici Na Homolke sa o ňu okrem zdravotníckeho personálu starala aj jej dcéra Simona Stašová (67).

„Veľakrát plakala. S jej mamičkou je to naozaj zlé,“ prezradil českému plátku človek zasvätený do situácie a dodal: „Jiřina má veľmi vážne choré pľúca. Je na dýchacom prístroji, lekári ju prepustili domov s tým, že bohužiaľ už to bude len horšie.“