23. máj. 2022 o 02:45
vmr, Koktejl

Redaktorka Žiačiková urazila hokejovú trénerku, prekvapivá reakcia poslankyne Tabák: Si skvelá!

placeholder
Romana Tabák sa postavila na stranu Barbory Žiačikovej.
Zdroj: Facebook/Romana Tabák, Facebook/Barbora Žiačiková

Reportérka RTVS spôsobila poriadny rozruch a svojimi otázkami na Majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji mnohých pobúrila.

Domáci šport
23. máj. 2022 o 02:45
Redaktorka Žiačiková urazila hokejovú trénerku, prekvapivá reakcia poslankyne Tabák: Si skvelá!

Reportérka RTVS spôsobila poriadny rozruch a svojimi otázkami na Majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji mnohých pobúrila.

Sú však aj ľudia, ktorí sa postavili aj na jej stranu a medzi nich patrí poslankyňa NRSR, ktorá bola v minulosti taktiež športovkyňou. Na obranu reportérky RTVS sa postavila Romana Tabák, ktorú reakcie na kiks, ktorý vyrobila Barbora Žiačiková na hokejových majstrovstvách vo Fínsku, zarazili. "Proti Barbore som odohrala viacero tenisových zápasov ako mladšia žiačka, vždy bojovala a snažila sa. Ani vážne zranenie tváre a oka, ktoré utrpela v decembri 2019, ju neodradilo vrátiť sa k práci, ktorú miluje," vysvetľuje Tabák, odkiaľ sa pozná so Žiačikovou. Redaktorka v roku 2019 utŕžila ranu pukom do tváre, keď stála blízko striedačky a takmer vtedy prišla o oko.

Slová podpory

Tabák hovorí o obrovskom nedorozumení a Žiačikovej adresuje podporné slová. "Si skvelá, aj napriek nedorozumeniu, ktoré sa stalo! Nedaj sa odradiť! Robíš to, čo ťa napĺňa a ide ti to dobre. Ak ťa budú kritizovať milí a nezakomplexovaní ľudia, potom ber ich kritiku vážne!" odkazuje poslankyňa mladej reportérke.

Osudný rozhovor

Barbora Žiačiková na Majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji mala položiť Jessice Campbellovej otázky, ktoré ju rozladili. Campbellová je bývalá hokejistka a pred pár týždňami ju vybrali aj do trénerského tímu nemeckej reprezentácie vedenej Tonim Söderholmom, kde je zodpovedná okrem iného aj za presilovú hru mužstva. Campbellovej mediálna pozornosť bola v Helsinkách vysoká a stále je podceňovaná, tvrdí fínsky portál yle.fi. "V stredu slovenská novinárka položila Campbellovej otázku, ktorá trénerku šokovala," pokračujú fínske médiá. "Aké je to byť v tíme, keď ste krásna žena a v tíme je plno pekných mužov? Možno sa vám niektorí muži páčia viac ako iní," mala naznačiť redaktorka RTVS.

"Prepáčte, nerozumiem, čo sa snažíte povedať," povedal Campbellová. Reportérka zopakovala otázku a Campbellová odpovedala rozpačito. "Toto je moja práca a moje povolanie. Hráči si robia svoju prácu. S hokejistami máme silný profesionálny vzťah a o nič iné nejde," odpovedala na slová, ktoré jej boli poriadne nepríjemné.