Zahraničie
photo Foto
video Video
23. máj. 2023 o 20:00
NK, Koktejl

Šialené VIDEO z obľúbeného dovolenkového rezortu: Pozrite, čo sa tam deje každé ráno!

placeholder
Návštevníci horlivo čakali, kým otvoria bazén.
Zdroj: tiktok.com/@thomaswclifford/

Dovolenkári sa pred ôsmou hodinou ráno bili o ležadlá v známom letovisku.

Zahraničie
23. máj. 2023 o 20:00
Šialené VIDEO z obľúbeného dovolenkového rezortu: Pozrite, čo sa tam deje každé ráno!

Dovolenkári sa pred ôsmou hodinou ráno bili o ležadlá v známom letovisku.

Každé leto sa v hoteloch odohrávajú šialené bitky, keď sa hostia snažia rezervovať si najlepšie ležadlá hneď ráno. V jednom z letovísk na Tenerife sa objavili zábery ľudí, ktorí si označujú svoje územie uterákmi, čo niektorých úplne zaskočilo, informoval The Sun.

Tiktoker Thomas Clifford zachytil šialené zábery práve z návalu dovolenkárov. Na videu je vidieť, ako ľudia stoja v rade okolo bazéna a potom sa vrhajú k najlepším miestam, aby sa uistili, že si ich rezervujú uterákmi.

Zábery sa začínajú detailom na Thomasove hodinky, kde je vidieť, že toto celé sa odohráva o 7:47 hod. ráno. Video od jeho zverejnenia na internete videlo viac ako 2 000 ľudí, pričom viacerí boli ohromení tým, čo videli.

"Toto nie je dovolenka," napísal jeden z nich. "Bože môj, to je ohavné!" reagoval ďalší. Thomas v reakcii na niektoré komentáre uviedol, že ľudia sa správali ako ostreľovači, keď hádzali uteráky z vrchu schodov.

"Niektorí tam čakali od 7:20! Bolo mi ľúto toho chudáka, ktorý sa snažil vyčistiť bazén, pretože ho všetci popoháňali!" povedal. Vojny o ležadlá sú v letných mesiacoch veľmi časté, ale malo by sa dbať na určité pravidlá. Odborník na etiketu William Hanson prezradil, na ako dlho je v poriadku rezervovať si ležadlo.

"Rezervovať si ležadlo s uterákom na dlhšie ako 30 minút je neprípustné, po uplynutí tejto lehoty platí, že kto prv príde, ten prv melie,“ povedal. Existuje však niekoľko výnimiek k 30-minútovej ležadlovej lehote. Napríklad, ak niekto skutočne používa bazén, potom je ležadlo stále jeho.

Ďalšie video, ktoré na portáli Tiktoku zdieľal používateľ Daxi, vyvolalo diskusiu o tom, ktoré národy sú najhoršie, pokiaľ ide o zaberanie ležadiel. "Som Nemec a žijem v Spojenom kráľovstve. Na mojej poslednej dovolenke v Grécku to boli Angličania, ktorí mali uteráky vonku pred šiestou hodinou ráno,“ povedal jeden komentujúci.

Niektoré hotely nedovoľujú dovolenkárom rezervovať si ležadlá s uterákmi. Zamestnanci hotela na Tenerife boli prichytení ako odstraňujú uteráky drzých turistov, ktorí ich tam nechali napriek tomu, že išli preč. Dovolenkári si medzitým v niektorých letoviskách dokonca začali rezervovať aj miesta na zemi.