Zahraničie
photo Foto
video Video
04. mar. 2023 o 20:00
emd, Koktejl

Bábätko po pôrode výzorom šokovalo lekárov: Keď ho vytiahli von, všetci zalapali po dychu!

placeholder
Počas tehotenstva nič nenasvedčovalo tomu, že by sa mal Teddie narodiť s takou obrovskou váhou.
Zdroj: TikTok/rubyy98_x

Dvojnásobná mamička prezradila, že vôbec nebola pripravená na obrovskú veľkosť svojho dieťaťa.

Zahraničie
04. mar. 2023 o 20:00
Bábätko po pôrode výzorom šokovalo lekárov: Keď ho vytiahli von, všetci zalapali po dychu!

Dvojnásobná mamička prezradila, že vôbec nebola pripravená na obrovskú veľkosť svojho dieťaťa.

24-ročná Ruby Edenová z Warringtonu sa na portáli TikTok podelila o videoklip svojho tehotenského bruška, keď jej lekári predpovedali váhu jej dieťaťa, v porovnaní s tým, ako chlapček, ktorému dala meno Teddie, vyzeral po narodení. Video sa rýchlo stalo virálnym a videlo ho viac ako 1,5 milióna ľudí. Lekári najskôr odhadovali, že je syn bude vážiť 9 libier - ale narodil sa s hmotnosťou až neuveriteľných 11 libier a 13 uncí, teda približne 6,2 kg, píše The Mirror.

Mamička v domácnosti absolvovala posledné dve vyšetrenia v 39. týždni a deň pred narodením svojho dieťaťa presne v 41. týždni. Pôrodné asistentky uviedli, že jej malý uzlíček radosti sa podľa vyšetrení zdal byť trochu väčší. Mal mať podobnú váhu ako Rubyna prvorodená dcéra Delilah-Rose, ktorá sa narodila v novembri 2020, takže ju to neznepokojovalo.

"Tehotenstvo bolo úplne normálne. Počas celého tehotenstva lekári odhadovali jeho hmotnosť normálne. Mysleli sme si, že chlapec bude mať približne rovnakú veľkosť ako naša dcéra, ničoho sme sa nemuseli obávať," povedala Ruby pre The Mirror.

Teddie sa narodil s polyhydramniónom, ktorý vzniká, keď je počas tehotenstva okolo dieťaťa príliš veľa plodovej vody. Ruby vysvetľuje, že mal veľa problémov s obličkami a črevami, ktoré jej spôsobili obavy, takže pôrod musel nastať krátko po jej poslednom vyšetrení. "Narodil sa na druhý deň cisárskym rezom, ktorý bol tak trochu napoly núdzový a napoly plánovaný. Nemalo to nič spoločné s jeho váhou, aj keď si to všetci zrejme myslia," prezradila šťastná mamička.

Teddie sa narodil 1. augusta 2022, osem dní po plánovanom termíne."Ani jeden človek ma nemohol varovať pred tým, aký bude veľký. Keď ho vytiahli von, všetci na sále zalapali po dychu. Pôrodná asistentka sa na mňa len pozrela a povedala je to obor a ja som si pomyslela aha, to je skvelé, a potom povedala nie, je obrovský a ja som si povedala aha, dobre," povedala Ruby. "Vždy som hovorila, že keď sa narodil, bol ako batoľa. Bol obrovský. Keď som ho videla, nebola som si istá, ale potom som si ho pochovala a povedala som si: Áno, je to môj chlapec," spomína Ruby na okamih pôrodu.

Po narodení mal Teddie určité problémy s udržaním hmotnosti kvôli problémom s pečeňou. Ruby to vysvetlila: "Jeho pečeň nedokázala premeniť kalórie, ktoré dostával z dojčenia, na glukózu, takže nakoniec dosť schudol a bol často chorý a v nemocnici." Teddie má už sedem mesiacov a darí sa mu oveľa lepšie. "Stále je priveľké dieťa na svoj vek. Teraz sa mu však darí stokrát lepšie. Už nechodí do nemocníc ani k lekárom. Všetci sa tešia z toho, koľko sa mu podarilo pribrať," povedala na záver hrdá mamička.