28. nov. 2022 o 09:30
žani, Koktejl

Speváčka prezradila, čo vedel o Gottovi málokto: Pravda o jeho dcére!

placeholder
Koncert Karla Gotta v Košiciach v Steel Aréne 17. októbra 2012.
Zdroj: TASR

Mnoho fanúšikov o tom nemalo ani potuchy.

Celebrity
28. nov. 2022 o 09:30
Speváčka prezradila, čo vedel o Gottovi málokto: Pravda o jeho dcére!

Mnoho fanúšikov o tom nemalo ani potuchy.

Česká speváčka Dasha (41) patrí k najväčším talentom u našich susedov. Uplynulý týždeň krstila svoje jazzové CD plné hitov Elly Fitzgerald. Pri tejto príležitosti si zaspomínala aj na legendárneho Karla Gotta († 80). Maestrovi robila dlhú dobu vokalistku, pripomína portál expres.cz.

S nezabudnuteľným spevákom cestovala aj do Nemecka, kde sa jeho hity tešia rovnako veľkej popularite ako v Česku a u nás. Gott spieval v nemčine a veľmi dbal na výslovnosť, ktorá musela byť bezchybná. Spomenula tiež, že bol veľkým milovníkom jazzu. "Mal veľa hudobných vzorov, aj dcéru Charlottku pomenoval po Elle Fitzgeraldovej, dostala po nej prostredné meno," prezradila v rozhovore Dasha.

Zdedila talent

Gott nás navždy opustil v roku 2019. Počas svojej nesmierne úspešnej kariéry sa stal držiteľom 22 československých a 20 českých zlatých slávikov, vyše 60 zlatých platní, siedmych diamantových platní a nahral približne 2600 pesničiek. V americkom meste Las Vegas sa 7. januára 2008 oženil, za manželku si zobral Ivanu Macháčkovú.

Spolu majú dve dcéry Nelly Sofiu a Charlotte Ellu. Práve Charlotte zdedila po otcovi aj hudobný talent a naspievali spoločnú pieseň Srdce nehasnou, ktorú zložil zložil Richard Krajčo. Z nemanželského vzťahu má Gott dve dospelé dcéry Dominiku a Luciu.