23. apr. 2024 o 19:00
lv, Koktejl

Rodičia išli pochovať novorodeniatko: Šok na pohrebe! Ako sa toto mohlo stať?

placeholder
Novorodeniatko sa na smútočnom obrade prebralo. (ilustračné foto)
Zdroj: iStock

Neverili vlastným očiam.

Zaujímavosti
23. apr. 2024 o 19:00
Rodičia išli pochovať novorodeniatko: Šok na pohrebe! Ako sa toto mohlo stať?

Neverili vlastným očiam.

Novorodeniatko v Paraguaji „ožilo“ po tom, čo ho na smútočnom obrade pred očami príbuzných pokropili svätenou vodou. Mladá mamička (21) pociťovala problémy s dýchaním, tak sa lekári v nemocnici rozhodli, že bude najlepšie, ak dieťatko porodia. V opačnom prípade by bol život matky aj jej dcéry v ohrození, keďže budúca matka nedostávala dostatok kyslíka. Dievčatko teda prišlo na svet predčasne, iba v 32. týždni tehotenstva, píše Daily Mail.

Po núdzovom cisárskom reze dostala rodina správu, že dievčatko nevykazuje žiadne známky života a zomrelo. Neskôr si vyzdvihli úmrtný list a nemocnica vydala telo dieťaťa otcovi Ignaciovi.

Ten zorganizoval skromný pohreb, avšak počas smútočného obradu si jej strýko všimol, že dieťa po pokropení svätenou vodou pohlo hlavou. „Videl, že dieťa hýbe hlavičkou a dýcha. Potom sme sa išli pozrieť a videli sme, že jej bije srdiečko,“ vysvetlil Ignacio.

Rodina okamžite vzala novorodenca späť do nemocnice, kde ho lekári umiestnili do inkubátora. Na jednotke intenzívnej starostlivosti stále bojuje o život. „Začala plakať, keď ju lekár chytil. Povedali nám, že to bol zázrak. Najhoršie je, že sme ju chceli pochovať zaživa,“ povedal otecko.

Odhaduje sa, že bábätko zostalo v rakve viac ako štyri hodiny a približne polovicu tohto času bolo veko zatvorené. Po jej údajnom „vzkriesení“ sa rodičia dieťaťa rozhodli pomenovať ju Milagros de Jesús (Ježišov zázrak). Dievčatko, ktoré váži menej ako 600 gramov, je v opatere lekárov, avšak tí k jej prognóze pristupujú veľmi rezervovane.

Pracovníci nemocnice sa zatiaľ snažia zistiť, prečo bola vyhlásená za mŕtvu. Hovorca uviedol, že nevylúčili možnosť katalepsie, stavu, ktorý sa vyznačuje nedostatočnou reakciou na vonkajšie podnety, stratou vedomia a stuhnutosťou tela. „Vzhľadom na predčasné narodenie sa to môže stať, pacient prakticky zostane bez akýchkoľvek životných funkcií,“ uzavrel.