Na obrazovky televízie Markíza prichádza kulinárska reality šou, akú slovenskí diváci ešte nevideli. Hell’s Kitchen Česko odštartuje už v nedeľu 31. augusta o 17:10 hod. a pravidelne sa bude vysielať každú nedeľu podvečer. Diváci sa môžu tešiť na špičkovú gastronómiu, ostré súboje v kuchyni, dramatické momenty aj poriadnu dávku emócií.
V úlohe nekompromisného, no zároveň charizmatického šéfkuchára sa predstaví Jan Punčochář, ktorý si pre súťažiacich pripravil na každý večer iné náročné menu – vrátane receptov, ktoré sú prierezom jeho hviezdnej kariéry. Bude pozorne sledovať, ako si súťažiaci počínajú v kuchyni, ako zvládajú prácu pod tlakom a v náročných podmienkach. Na konci kulinárskej cesty čaká na víťaza prestížna odmena – 2,5 milióna českých korún a miesto v Punčochářovej novej reštaurácii Šnycl v Prahe.
Slovenská stopa v pekelnej kuchyni
Medzi 17 odvážlivcami sa predstaví aj Slovák Patrik Kolár (32), rodák z Trenčianskej Turnej, ktorý už divákov zaujal v populárnej pekárskej súťaži. Tentokrát však zabojuje nielen so sladkými receptami, ale aj s náročnými gastronomickými výzvami. V Prahe pracuje ako mzdový účtovník, no varenie a pečenie sú jeho veľkou vášňou – občas dokonca brigádne pečie v pekárni.
„Varenie je pre mňa radosť aj výzva. Do Hell’s Kitchen som sa prihlásil, pretože chcem posunúť svoje hranice a naučiť sa niečo nové. Je to obrovská skúsenosť a ja výzvy jednoducho milujem. Viem o sebe, že nie som najlepší v práci pod tlakom, mám slabší časový manažment a stres zvládam ťažšie. Práve preto verím, že mi súťaž pomôže viac sa ukotviť a zostať pevne nohami na zemi aj v náročných chvíľach,“ hovorí Patrik Kolár. „Dúfam, že sa mi v Hell’s Kitchen podarí dostať čo najďalej, pretože varenie naozaj milujem – robím ho srdcom a vždy ma nesmierne baví,“ dodáva.
Súťažiaci Patrik Kolár.
Zdroj:
TV Markíza
Formát, aký tu ešte nebol
Sedemnásť odvážlivcov vstúpilo do kuchyne plnej emócií, ambícií a ohňa. Na ceste za víťazstvom čelia tým najnáročnejším výzvam, ktoré si pre nich pripravil šéfkuchár Jan Punčochář. Kto neuspeje, vypadáva. Len tomu najlepšiemu sa splní sen – postaví sa po boku Jana Punčochářa v jeho novej reštaurácii a získa 2,5 milióna českých korún.
Hneď od prvých momentov varenia im ide o všetko, pretože miesto je len pre 16 z nich. V náročnom večernom servise potom musia obslúžiť 40 hostí, pre ktorých varia najslávnejšie jedlá Jana Punčochářa. Podarí sa aspoň jednému tímu dokončiť túto náročnú prvú zmenu a uspokojiť vysoké nároky známeho šéfkuchára?
Výraznú úlohu v rámci formátu zohrajú kapitáni tímov a „žolíci“, ktorí do súťaže vstúpia až v jej priebehu. V roli majordóma a šéfa reštaurácie sa predstaví Martin Hranáč, známa tvár z reality šou, ktorý úspešných súťažiacich odmení špeciálnymi zážitkami.
Martin Hranáč a Jan Punčochář.
Zdroj:
TV Markíza
Jan Punčochář: Pekelná kuchyňa nebude jednoduchá
Jan Punčochář je renomovaný český šéfkuchár s bohatou medzinárodnou kariérou. Vlastní už dve úspešné reštaurácie a preslávil sa aj ako porotca v populárnej šou MasterChef Česko. Jeho špecialitou je moderná európska kuchyňa s dôrazom na precíznosť, kreativitu a kvalitu surovín.
„Môžem prezradiť, že varenie rozhodne nebude jednoduché. V každej epizóde čaká súťažiacich iné menu. Diváci sa môžu tešiť na francúzsku či taliansku kuchyňu, fine diningovú večeru, menu zostavené zo sladkovodných rýb alebo fúziu ázijskej a českej kuchyne. Bavilo ma aj to, že súťažiaci dostanú recepty, ktoré sú prierezom mojej kariéry,“ hovorí moderátor a šéf pekelnej kuchyne Jan Punčochář a dodáva: „Na jeseň otváram novú reštauráciu Šnycl v pražskej štvrti Anděl a práve v tomto podniku dostane víťaz či víťazka ponuku pracovať. Bude mať možnosť byť pri samotnom otvorení a zavádzaní úplne nového konceptu.“
Hell’s Kitchen Česko sľubuje divákom nielen napínavú šou plnú dramatických momentov, ale aj inšpiráciu a pohľad do sveta profesionálnej gastronómie. Každá epizóda prinesie nové zvraty, napätie a emócie a divákov nakazí vášňou pre varenie.
O formáte Hell’s Kitchen
Formát Hell’s Kitchen vznikol vo Veľkej Británii v roku 2004 a jeho americká verzia so šéfkuchárom Gordonom Ramsayom sa stala celosvetovým fenoménom. Od svojho vzniku sa úspešne adaptoval vo viacerých krajinách a dodnes patrí medzi najúspešnejšie kulinárske reality šou na svete. Charakteristický je náročnými kulinárskymi výzvami, prácou pod obrovským tlakom a večerným servisom pre hostí, kde sa ukáže, kto naozaj patrí do profesionálnej gastronómie.