24. mar. 2024 o 14:00
jž, Koktejl

Spomínate si na Vencu zo Slunce, seno? Na mladíka na motorke zabudnite: Takto dnes vyzerá!

placeholder
Broněk Černý v trilógii Slunce, seno hral Venca Konopníka a Veronika Kánská, vo filme Blažena.
Zdroj: Reprofoto/ Slunce, seno, jahody

Herecké ponuky by neodmietol ani dnes.

Zahraničné promi
24. mar. 2024 o 14:00
Spomínate si na Vencu zo Slunce, seno? Na mladíka na motorke zabudnite: Takto dnes vyzerá!

Herecké ponuky by neodmietol ani dnes.

Broněk Černý alebo ako ho väčšina z nás pozná z trilógie Slunce, seno... Venca Konopník oslávil 12. marca 63 rokov. Fešáka Vencu na motorke milovala Blažena aj Miluna. Počas natáčania mal len 23 rokov.

Broněk s herectvom nemal vôbec žiadne skúsenosti. "Rolu Vencu Konopníka som dostal omylom. Išiel som sa prihlásiť ako komparzista, aby som dostal sľúbenú stovku na pivo. Namiesto toho som sa dostavil na konkurz. Tú stovku som aj tak dostal - od policajtov ako pokutu," prezradil so smiechom pre redakciu Aha!.

Na rozdiel od Miluny nezavesil hereckú kariéru na klinec. Objavil sa vo viacerých filmoch a dokonca si skúsil aj divadlo. Neskôr začal pracovať ako kamionista ale hereckým ponukám by sa stále nebránil. "Veď sa na mňa pozrite, kto by o to stál? (smiech). Nie, vážne. Keby prišla ponuka, myslím, že by som sa nebránil. Bolo by to iné, divadlo mi dalo veľa zaujímavých skúseností," povedal pre denik.cz.

Broněk dnes žije v ústraní a na verejnosti sa príliš neukazuje. Aj keď sa tak stane, otázkam novinárom sa stráni a svoje súkromie sa snaží si strážiť. Pri príležitosti premiéry muzikálu Slnko, seno, jahody v Hudobnom divadle Karlín však neodolal a prišiel si zaspomínať na svoju mladosť. A ako vyzerá? Nájdete v galérii.