21. máj. 2022 o 14:24
vmr, Koktejl

Škandál redaktorky Žiačikovej na hokeji graduje, ozvala sa vytočená Češka: Čo si to dovoľuje?!

placeholder
Karolína Huvarová a Barbora Žiačiková.
Zdroj: instagram/karolinahuvarova, FB/Barbora Žiačiková

Vytočená do vývrtky! Po kauze s členkou nemeckého hokejového tímu sa ozvala česká športovkyňa. Na slovenskú redaktorku má ťažké srdce.

Šport
21. máj. 2022 o 14:24
Škandál redaktorky Žiačikovej na hokeji graduje, ozvala sa vytočená Češka: Čo si to dovoľuje?!

Vytočená do vývrtky! Po kauze s členkou nemeckého hokejového tímu sa ozvala česká športovkyňa. Na slovenskú redaktorku má ťažké srdce.

Karolína Huvarová je prvou Európankou, ktorá to s koučovaním dotiahla až na striedačku amerického profesionálneho hokejového tímu. Sama však mala problém s mnohými sexistickými komentármi, keďže je aj Playmate a môže sa chváliť výzorom bohyne. Preto sa konflikt redaktorky RTVS Barbory Žiačikovej a trénerky Jessicy Campbellovej dotkol aj jej.

Je zaujímavé, že v našich končinách reportérom napadajú také otázky. Dostala som podobnú, a to hneď niekoľkokrát. Chápem, že v Česku a na Slovensku, dokonca ani v Európe nie je bežné mať ženy na týchto vysokých pozíciách, ale na americkom kontinente sa nad tým nikto ani nepozastaví. Bohužiaľ to iba ukazuje, ako sme tu v tomto pozadu,“ vyjadrila sa Huvarová exkluzívne pre český Blesk. Zároveň nemá žiadne pochopenie pre správanie slovenskej redaktorky, ktorá svojimi otázkami urazila členku nemeckého hokejového tímu Jessicu Campbellovú.

„Tá by mala byť prvá, ktorá toto rozhodnutie Toniho Soderholma a Nemeckého hokejového zväzu podporuje a vyzdvihuje, nie, že ho takto zhodí trápnym komentárom o tom, či sa jej náhodou nezapaľujú lýtka. To je pre mňa naozaj nepochopiteľné a zostala som rovnako obarená, asi ako Jessica. Nerozumiem tomu, ako si to vôbec pani alebo slečna Žiačiková mohla dovoliť,“ uzatvára Huvarová.

Otázky na telo

Jessica Campbellová je bývalá hokejistka a pred pár týždňami ju vybrali aj do trénerského tímu nemeckej reprezentácie vedenej Tonim Söderholmom, kde je zodpovedná okrem iného aj za presilovú hru mužstva. Campbellovej mediálna pozornosť bola v Helsinkách vysoká a stále je podceňovaná, tvrdí fínsky portál yle.fi. "V stredu slovenská novinárka položila Campbellovej otázku, ktorá trénerku šokovala," pokračujú fínske médiá. "Aké je to byť v tíme, keď ste krásna žena a v tíme je plno pekných mužov? Možno sa vám niektorí muži páčia viac ako iní," mala naznačiť redaktorka RTVS.

"Prepáčte, nerozumiem, čo sa snažíte povedať," povedal Campbellová. Reportérka zopakovala otázku a Campbellová odpovedala rozpačito. "Toto je moja práca a moje povolanie. Hráči si robia svoju prácu. S hokejistami máme silný profesionálny vzťah a o nič iné nejde," odpovedala na slová, ktoré jej boli poriadne nepríjemné.