07. feb. 2024 o 17:00
NK, Koktejl

Krutá smrť malého chlapčeka, našli ho mŕtveho v spálni: Benjamina († 11 mes.) zabil radiátor!

placeholder
Otec povedal, že chlapček im robil radosť od momentu, keď prišiel na svet. (ilustračné foto)
Zdroj: iStock

Rodičia sa dozvedeli tú najhoršiu správu.

Zaujímavosti
07. feb. 2024 o 17:00
Krutá smrť malého chlapčeka, našli ho mŕtveho v spálni: Benjamina († 11 mes.) zabil radiátor!

Rodičia sa dozvedeli tú najhoršiu správu.

Nikto by nemal zažiť takú bolesť ako rodina z Brooklynu, ktorej chlapčeka zabil chybný radiátor. Smútiaci otec žiada naliehavú reformu, aby sa zabránilo ďalšej nezmyselnej tragédii.

"Budovy, nové aj staré, si vyžadujú starostlivú, dôslednú a poctivú kontrolu. A jediným spôsobom, ako sa to môže stať, je, aby niekto niesol zodpovednosť," povedal pre NY Post Alexander Kuravsky necelý týždeň po tom, čo malého Binyomina zabil nefunkčný radiátor, ktorý vylial paru do spálne, kde spal.

36-ročný Kuravsky povedal, že si stále nie je istý, kto presne by mal niesť zodpovednosť za smrť 11-mesačného dieťaťa, ale je si istý, že niekto ju niesť musí, pretože existujú milióny ľudí, ktorí žijú s parnými radiátormi - a mnohí z nich majú vo svojich domovoch aj deti a bábätká.

Kuravsky povedal, že jeho syn - ktorého hebrejské meno v preklade znamená Benjamin - im robil radosť od chvíle, keď prišiel na svet.

"Chcem, aby ľudia pochopili, že Binyomin Zachariah Kuravsky bol šťastný chlapček. Urobil zo mňa po prvýkrát rodiča, z mojej ženy po prvýkrát matku a rodičovstvo bolo vďaka nemu jednoduché - také jednoduché. Nemal koliku, nikdy sa nesťažoval, bol to veselý, energický, mladý chlapec s neuveriteľným zmyslom pre humor," opísal.

"Nemyslím si, že to bolo obyčajné dieťa. Väčšina z nás zomiera v 80, 90, 100 rokoch - máme šťastie. Ale z nejakého dôvodu ho Boh chcel skôr, a ak ho Boh chcel skôr, neverím, že bol bežným dieťaťom. Bolo v ňom niečo jedinečné, niečo, čo zatiaľ neviem pochopiť. Mám pocit, akoby za ním plakal celý svet," vysvetlil zdrvený otec.

Kuravsky, jeho 27-ročná manželka Bessie a ich mesačné dvojičky - Ruchami a Hadassa - sa už nikdy nevrátia do bytu, kde našli malého Binyomina v bezvedomí s ťažkými popáleninami. Zraneniam podľahol.

Prieskum mestského stavebného úradu zistil, že k smrteľnému úniku došlo preto, lebo prípojka na radiátore bola vypnutá, čím sa para dostala do spálne. Agentúra obvinila majiteľa domu Ruvina Itskovicha zo šiestich porušení - vrátane neudržiavania radiátora v budove -, za ktoré môže byť uložená pokuta až do výšky 62 500 amerických dolárov. Prípad pôjde pred sudcu Úradu pre správne procesy a vypočutia 27. marca.

Členka mestskej rady Farah Louisová, ktorá zastupuje Midwood, uviedla, že v dôsledku tragickej smrti chlapca plánuje navrhnúť zákon, ktorý by od mesta vyžadoval vytvorenie politiky týkajúcej sa údržby a kontroly radiátorov. Podľa ministerstva výstavby a bytovej politiky je v súčasnosti za údržbu radiátorov zodpovedný majiteľ bytu.

"Tento konkrétny incident - je to nešťastná udalosť - podnietil túto diskusiu, aby sme sa uistili, že zavádzame všetky predpisy a bezpečnostné opatrenia," povedala. Kuravsky vyzvala rodičov na celom svete, aby si vážili každú jednu chvíľu, ktorú majú so svojimi deťmi. "Aj keď už spia v posteli a vy sa ich bojíte zobudiť, a bez ohľadu na to, akí ste unavení - stačí sa na ne pozrieť. Nepremeškajte tento okamih," uzavrela užialená žena.