Slovensko
photo Foto
video Video
09. júl. 2023 o 14:02
vmr, TASR, Koktejl

Dojímavá spomienka na Dana Heribana († 43): Nečakaný krok prezidentky Čaputovej!

placeholder
Festival Pohoda 2023.
Zdroj: Maroš Bednár

Na obľúbeného herca si kolegovia a fanúšikovia zaspomínali aj na Pohode.

Slovensko
09. júl. 2023 o 14:02
Dojímavá spomienka na Dana Heribana († 43): Nečakaný krok prezidentky Čaputovej!

Na obľúbeného herca si kolegovia a fanúšikovia zaspomínali aj na Pohode.

Od stredy prebiehal na trenčianskom letisku festival Pohoda, na ktorom nechýbali ľudia zo šoubiznisu, športovci, no nenechali si ho ujsť ani politici. Umelci a fanúšikovia na Pohode nezabudli ani na obľúbeného herca Dana Heribana († 43), ktorého nedávna smrť šokovala celé Slovensko.

Festivalový sobotný večer bol venovaný práve spomienke na Dana Heribana. Keďže bol nielen hercom, ale aj hudobníkom, na Pohode zazneli aj jeho piesne a to v podaní Zuzany Mikulcovej, Braňa Jobusa, Svetlany Rymarenko a Zuzany Norisovej. Vystúpenie bolo plné emócií a účinkujúcich svojou návštevou rekvapila aj samotná prezidentka Zuzana Čaputová.

Bohatý program

V siahodlhom zozname interpretov boli mená, ako Suzanne Vega, Jamie XX, Rico Nasty, Rozi Plain, Caroline Polachek, Ben Howard, Wet Leg či Amelie Lens, z Českej republiky prídu známi Tata Bojs a Midi Lidi, z domácich interpretov sa predstavia Jana Kirschner, Fallgrapp, Funny Fellows, Karpatské chrbáty, A.M.O., Adonxs či Nina Kohout.

EUrópa stage a EÚ Fun zónu priniesla na Pohodu Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku. EUrópa stage bol plný dobrej hudby, no priniesol aj štyri diskusie Café Európa, počas ktorých sa hovorilo s tými najpovolanejšími o témach, ktoré dnes hýbu Slovenskom, Európou i svetom. Jednou z diskutujúcich bola aj prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová. Nadácia otvorenej spoločnosti prinesla na festival diskusiu venovanú téme volieb v rámci kampane Chcem tu zostať.

Zástupcovia SOZA spoločne so slovenskými autormi diskutovali na tému odmeňovania umelcov za streaming ich tvorby. V stánku Úradu na ochranu oznamovateľov mali návštevníci možnosť spoznať jeho činnosť, kompetencie, otestovať si znalosti zo spoločenského diania a právneho povedomia.

Už tradične bola bohato zastúpená gastrozóna, kadernícky stan, hygienické produkty, aj tento rok boli k dispozícii hliadky Pi s rozumom, kde si (nielen) šoféri mali možnosť skontrolovať hladinu alkoholu z dychu prostredníctvom certifikovaných alkohol testerov.