03. jún. 2023 o 20:00
Famous.cz, Koktejl

Zomrela žena, ktorá tvrdila, že je Putinova matka († 97): Čo prezradila na šéfa Kremľa?

placeholder
Ruský prezident Vladimir Putin vpravo a minister zdravotníctva Michail Muraško.
Zdroj: TASR/AP

Žena, ktorá desiatky rokov tvrdila, že je skutočnou matkou Vladimíra Putina, zomrela v chudobe vo veku 97 rokov.

Zahraničná politika
03. jún. 2023 o 20:00
Zomrela žena, ktorá tvrdila, že je Putinova matka († 97): Čo prezradila na šéfa Kremľa?

Žena, ktorá desiatky rokov tvrdila, že je skutočnou matkou Vladimíra Putina, zomrela v chudobe vo veku 97 rokov.

Viera Putinová prisahala, že sa jej ruský tyran narodil po romániku so ženatým mužom. Ruský despota ale túto verziu svojho životopisu odmieta a zásadne pracuje na tom, aby ju – aspoň v Rusku – nikto nebral vážne.

Ona má však dôkaz. A tou sú fotografie, na ktorých je ona s malým chlapcom, ktorého podoba je identická s Vladimirom Putinom.

Viera žila v dedine Metechi v Gruzínsku a za svojho života tvrdila, že ruský prezident je nešťastný chlapček, ktorého dala v desiatich rokoch preč. Jej rozprávanie o Putinovom traumatickom detstve môže do istej miery vysvetľovať jeho brutálnu psychiku.

Exkluzívny rozhovor pre denník Sun, ktorý poskytla pred svojou smrťou, tiež odhaľuje jej zlomené srdce nad tým, že muž, na ktorého bola taká pyšná, bol príliš chladný na to, aby priznal skrytú pravdu. Putin však oficiálne tvrdí, že jeho rodičmi sú Vladimír Putin starší a Maria Šelomovová.

V archívoch matriky mesta Caspi, ktoré je správnym centrom pre obec Metechi, sa píše, že istý Vladimír Putin bol v rokoch 1959 až 1960 zapísaný v metechskej škole a narodil sa ako Gruzínec, nie Rus. Viera minulý týždeň zomrela v hlavnom meste Tbilisi a v utorok bola pochovaná v rodnom Metechi.

„Mojim snom je nezomrieť bez toho, aby ma Vova aspoň raz nevidel a neprehovoril so mnou. Často ho vídam v snoch, ale nechce sa so mnou rozprávať. Ako v živote, tak v snoch je naštvaný kvôli tomu, čo som urobila, nemôže mi odpustiť,“ vyhlásila krátko pred svojou smrťou.

Šéf Kremľa má vraj traumu predovšetkým z toho, že ho jeho otčim neznášal. „Vovu nebil, ale neskrýval svoju nechuť k nemu. Často sa vyhrážal, že toho hajzla vyhodí z domu. Uplynul deň bez toho, aby s dieťaťom prehodil jediné slovo. Vova trpel a nenávidel ho, ale zároveň sa toho muža bál a neodvážil sa zvýšiť hlas. Často Vovu v zime vyhadzoval z domu bosého a potom bolo na láskavých susedoch, aby mu poskytli prístrešie.

Keď môj manžel, jeho nevlastný otec, umieral, mal vidiny, že sa Vova vrátil. Jeho posledné slová boli: ‚Požiadaj toho malého ruského chlapca, ktorý stojí v rohu, aby si k nám prišiel sadnúť a najesť sa s nami.‘ Nemohol sa pozerať na Vovu pri stole, a tak často jedol sám,“ hovorila v rozhovore pre The Sun Viera.

Putinova machiavelistická osobnosť sa ale prejavovala už v detstve. „Hoci bol tichý, bol veľmi súťaživý a zápalný, nezniesol, aby bol niekto z jeho rovesníkov v niečom lepší ako on – či už to bolo rybárčenie, alebo zápasenie. Vždy musel ostatných poraziť a nedal si pokoj, kým sa mu to nepodarilo,“ vysvetľovala ďalej žena, ktorá sa považovala za matku ruského prezidenta.