30. júl. 2022 o 12:00
žani, Koktejl

Najbolestivejšie tajomstvo Karla Gotta († 80): Najprv sklamanie, potom krutá smrť!

placeholder
Legendárny spevák Karel Gott.
Zdroj: Profimedia

Dostihol ich podobný osud. Náručím Karla Gotta († 80) prešlo mnoho žien. Niektoré boli v jeho živote len krátko, iné celé roky i keď ich pred svetom tajil.

Domáce promi
30. júl. 2022 o 12:00
Najbolestivejšie tajomstvo Karla Gotta († 80): Najprv sklamanie, potom krutá smrť!

Dostihol ich podobný osud. Náručím Karla Gotta († 80) prešlo mnoho žien. Niektoré boli v jeho živote len krátko, iné celé roky i keď ich pred svetom tajil.

K prvým a súčasne najväčším láskam spevákovho života patrila okrem matky jeho dvoch dcér Ivanky aj krásna Kateřina. Ich príbeh začal ako z romantického filmu, skončil však smutne.

O zoznámení so ženou, ktorá si získala jeho srdce na celé roky sa rozpísal v knihe Karel Gott Má cesta za štěstím. „Rodičia práve neboli doma, takže som výnimočne otvoril dvere, za ktorými stála krásna, sebavedomá hnedooká brunetka,'” cituje z autobiografie portál extra.cz. Predstavila sa, vysekla poklonu jeho spevu a rovno vybalila, že by ho rada lepšie spoznala. V knihe, ktorú písal krátko pred smrťou, priznal, že okrem veľmi príťažlivého vzhľadu sa mu na nej páčila aj priamočiarosť.

Nečakaná rana

Kateřinu opísal ako zábavnú, prívetivú a vysmiatu dievčinu, ktorá mala pochopenie pre jeho profesiu aj fanúšičky. "Nikdy mi nevyčítala, že náš vzťah skrývam, neukazujem sa s ňou na verejnosti, nieto aby kritizovala, že som ju oficiálne nepriznal ako priateľku. V tom čase pre mňa niečo také ešte neprichádzalo do úvahy. Nemienil som pred očami svojho publika pôsobiť ako zadaný muž,“ priznal otvorene Gott.

Takéto nastavenie vzťahu im vydržalo vyše desať rokov. „Tajne sme sa s Katkou vídali, poznávali a zbližovali zhruba tucet rokov, kým mi jedného slnečného jarného dňa roku 1981 zasadila nečakanú ranu." Kráska mu zazvonila tentokrát pri dverách na Bertramke a oznámila mu, že sa sťahuje do Mníchova. Aj s kamarátkou sa rozhodli podnikať v oblasti módy. "Bolo mi jasné, že vyhovárať jej to nemá zmysel. Evidentne od vzťahu so mnou očakávala po tých rokoch známosti viac. Nemohlo jej stačiť byť iba tajnou priateľkou,“ spomínal. Podľa jeho názoru Kateřinu premohla predstava, že ich vzťah nemá perspektívu.

Ani odchod do Nemecka neprerušil ich vzťahy a naďalej sa stretávali. Biznis nedopadol tak, ako si Katka predstavovala. Kamarátka ušla aj so všetkými peniazmi a salón skrachoval. V Nemecku však našla lásku a vydala sa za mníchovského makléra Petra.

Zdrvujúci telefonát

Osud si pre ňu pripravil krutú ranu. V roku 1990 sa opäť ozvala svojej starej láske so správou plnou bolesti. Gottovi oznámila, že zomiera na rakovinu a lekári jej nedávajú už žiadnu nádej. „Nemal som slov, zasiahlo ma to do hĺbky duše. Krutá choroba ju zastihla v najlepšom veku, nemala ešte ani štyridsať. Čo je horšie, neverila už v úspech klasických terapeutických metód, stratila dôveru v modernú medicínu," opisuje jej trápenie.

Legendárnemu spevákovi nebola ani po rokoch ľahostajná a hneď začal hľadať alternatívnu pomoc. "Ponúkol som jej posledné steblo nádeje a dohovoril návštevu u známeho pražského liečiteľa.“ Vykľul sa z neho však šarlatán bez najmenších schopností. Kateřina sa aj s manželom vrátili do Mníchova, kde o niekoľko týždňov chorobe podľahla.

Zronený Gott si jej pamiatku uctil na poslednej rozlúčke v Mníchove. "Tá úžasná žena patrila k prvým a súčasne najväčším láskam môjho života. V Mníchove som potom s hlbokou jazvou v srdci prvýkrát v živote stál nad rakvou svojej milej. Niekoho, koho som mal naozaj veľmi rád,“ popísal smutnú chvíľu. Zákerné ochorenie sa mu stalo osudným o 39 rokov neskôr.